AKP destek verdi: Bilecik belediyesi İyi Partiden istifa eden isme geçti

AKP destek verdi: Bilecik belediyesi İyi Partiden istifa eden isme geçti
Bilecik Belediyesi'nde başkan krizi sürüyor. Rüşvet soruşturmasında görevden alınan CHP'li Belediye Başkanı Şahin'in yerine, AKP'li adayın çekilmesi ile dün İYİ Parti'den istifa eden Mustafa Sadık Kaya başkan vekili seçildi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, 2022 yılı Şubat ayında polisin belediye iştiraki Kayı A.Ş.'ye düzenlediği "rüşvet" operasyonu kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Şahin'in uzaklaştırma kararı 2 kez de uzatıldı. Şahin'in yerine 1 Nisan 2022'de belediye meclisinde yapılan seçimle başkan vekilliğine CHP'li Muharrem Tüfekçioğlu getirildi. Ancak Tüfekçioğlu'nun "Orman alanlarının işgali, ormandan faydalanma ve orman içinde yerleşilmesi suçu'ndan verilen 1 yıl 11 ay hapis cezası Yargıtay'da onandı.

Onama kararının ardından hapis cezası nedeniyle Tüfekçioğlu'nun başkan vekilliği görevi düşürüldü ve yerine 8 Nisan 2022'de seçimle Melek Mızrak Subaşı, başkan vekili oldu.

Semih Şahin'in önceki gün Bilecik Valiliği'ne verdiği dilekçeyle Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından ise Subaşı'nın da başkan vekilliği görevi düştü.

AKP adayı İYİ Partili adayın lehine çekildi

DHA'nın aktardığına göre bugün 3'üncü kez başkan vekili seçmek için Bilecik Belediyesi belediye meclisi olağanüstü toplandı. Seçime AKP'den Hasan Cinit, CHP'den Melek Mızrak Subaşı ile dün partisinden istifa eden İYİ Partili Mustafa Sadık Kaya aday oldu. Çoğunluğun sağlandığı oylamada AKP adayı Hasan Cinit, adaylıktan Mustafa Sadık Kaya lehine çekildi.

Eski İYİ Partili meclis üyesi Mustafa Sadık Kaya aldığı 14 oyla Bilecik Belediyesi'nin yeni başkan vekili seçildi. Kaya, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere kadar başkan vekilliği yapacak.

Saymaz: İYİ Parti, Cumhur desteğiyle il belediyesi almış oldu

Öte yandan yaşanan bu gelişmeye, gazeteci İsmail Saymaz X hesabından şu yorumda bulundu: "Bilecik, 2019’da Millet İttifakıyla kazanıldı ve CHP’ye geçti. Geçen hafta belediye meclisinde bir üye istifa edince oylama yapıldı. AK Parti ve MHP’nin başkanlığı almaya gücü yetmeyince üç İyi Partili ile işbirliği yaptılar. İyi Parti, Cumhur desteğiyle il belediyesi almış oldu." (Kısa Dalga)

Gündem