Binali Yıldırım, Meclis'teki son konuşmasında İstiklal Marşı'nı kağıttan okudu

Binali Yıldırım, Meclis'teki son konuşmasında  İstiklal Marşı'nı kağıttan okudu
AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Meclis'teki son konuşmasını Türk bayrağı eşliğinde İstiklal Marşı'nı okuyarak bitirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), kuruluşunun 103'üncü yıl dönümü ve '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' kutlamaları çerçevesinde, pazar günü özel gündemle toplandı.

Partilerin 14 Mayıs milletvekili genel seçimleri için aday göstermediği 328 vekil, son kez Genel Kurul'da yer aldı.

3 dönem kuralına takılan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Önümüzdeki yasama döneminde bu Meclis’te görev yapan milletvekillerimizin yarıdan fazlası olmayacak. Ben de onlardan biriyim. İnsan işi ile, eseri ile yad edilir… Umarım ve dilerim ki, naçizane ismimiz bu büyük millete, ülkeye hizmet etmiş birisi olarak anılır" dedi.

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Baki kalan bu kubbede, hoş bir sedaymış. Bizler, vazifemizi milletimize, ülkemize hizmet olarak tanımladık ve öyle yola çıktık. Şükürler olsun, milletimizin hizmetinde yol arkadaşı olduk. Milletin emanetine halel getirmedik. Neler yaptığımızı, eserlerimizi herkes biliyor, Türkiye biliyor. Karayollarında, deniz yollarında, havayollarında, demiryollarında Türkiye efsanevi yol aldı…"

Binali Yıldırım, konuşmasının sonunda cebinden çıkardığı Türk bayrağı açtı.

Yıldırım daha sonra ise kağıda bakarak İstiklal Marşı'nı okumaya başladı. Yıldırım ilk kıtayı okurken bir mısrayı karıştırdı. (Kısa Dalga)

Gündem