Binali Yıldırım: Siyaset bel altından yapılmamalı, siyasetin de bir ahlakı olmalı

Binali Yıldırım: Siyaset bel altından yapılmamalı, siyasetin de bir ahlakı olmalı
AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkındaki kaset iddialarıyla ilgili olarak "'Siyaset bel altından yapılmamalı, siyasetin de bir ahlakı olması gerektiğini herkes bilmelidir'" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında bugün Konya'ya geldi. İlk olarak İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkındaki kaset iddialarıyla ilgili olarak konuştu. Bunun bir FETÖ taktiği olduğunu belirten Yıldırım şöyle dedi:

''Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yle ilgili kamuoyunda bir gelişmeyi birlikte yaşıyoruz. Bu ve buna benzer olayları biz daha önce de gördük, yaşadık. 17-25'te gördük. Daha önce rahmetli Baykal'ın şahsıyla ilgili gördük. Bunların tamamı FETÖ taktikleridir.

FETÖ'nün bel altı insanları infaz etmeye yönelik, itibarını yok etmeye yönelik faaliyetleridir. Dolayısıyla Sayın İnce'ye yapılan bu yanlışı şiddetle kınıyoruz, reddediyoruz.

Eğer yarışacaksanız, hatırlayın, Muharrem İnce'yi uzun zaman siyasi baskı, mahalle baskısıyla yıldırmaya çalıştılar. Bunu başaramayınca da bilindik, okyanus ötesi FETÖ yöntemleriyle kişisel meselelerine iftiralara başvurmaktan da çekinmediler. Bizim tavsiyemiz Sayın İnce'nin bunlara aldırış etmemesi, mücadelesini aynen devam etmesidir. Bir kez daha şahsına yapılan bu çirkinlikleri şiddetle kınıyorum. Siyaset bel altından yapılmamalı, siyasetin de bir ahlakı olması gerektiğini herkes bilmelidir. "" (DHA)

Gündem