Binali Yıldırım Üniversitesi'nde aynı soyisimde 5 akademisyen

Binali Yıldırım Üniversitesi'nde aynı soyisimde 5 akademisyen
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde personel alımından sorumlu Rektör Yardımcısı Ali Ercan Ekinci ile aynı soyadı taşıyan dört kişi akademisyen olarak görev yapıyor.

Erzincan'da bulunan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde personel alımından sorumlu rektör yardımcısı olarak görev yapan Prof. Ali Ercan Ekinci'nin yaptığı atamalar üniversitede tepkilere neden oldu.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre üniversitenin Edebiyat Fakültesi'nde aynı soy isminde iki akademisyen bulunuyor. Prof. Ali Ercan aynı zamanda Rektör Yardımcısı. H. ekinci ise Ekinci H. Ekinci, Fen Edebiyat Fakültesi'nde doktor öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

H.B. Ekinci Spor Bilimleri Fakültesi'nde görevli. Bu üç ismin dışında aynı soyadına sahip 2 kişi daha üniversitede çalışıyor. L.O. Ekinci İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışırken, E. Ekinci ise Üzümlü Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak ders veriyor.

erzincan.jpg

'Atamalar liyakatle değil, eş dost akraba ilişkisi üzerinden yapılıyor'

İddiaya göre aynı soy ismindeki akademisyenleri üniversiteye alan kişi personel alımından sorumlu olan Rektör Yardımcısı Prof. Ercan Ekinci. Konuyla ilgili iddiaları sormak için aranılan Ekinci'ye ulaşılamadı. Ancak atamalarla ilgili konuşan bir akademisyen söz konusu atamaların liyakatle değil, eş dost, akraba ilişkileri üzerinden gerçekleştiğini söyleyerek, bu atamaların üniversitenin genelinde rahatsızlık yarattığını ifade etti. (Kısa Dalga)

Gündem