Binance CEO'su Nebati'yle görüştükten sonra uyardı: Kötü bir fikir

Binance CEO'su Nebati'yle görüştükten sonra uyardı: Kötü bir fikir
En büyük kripto para borsası Binance'in kurucu ve CEO'su Changpeng Zhao, bazı ülkelerin ayrı bir likidite kanalı talep ettiklerini açıklayarak "Bu kötü bir fikir" dedi. Zhao'nun açıklamasının, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile geçen hafta yaptığı görüşmenin üzerine gelmesi dikkat çekti.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'in kurucu ve CEO'su Changpeng Zhao, bazı ülkelerin kendilerinden ayrı bir likidite kanalı (emir defteri) talep ettiklerini açıkladı. Zhao, "Bu birkaç nedenden ötürü kötü bir fikir" diyerek görüşlerini Twitter hesabından peş peşe paylaşımlarla açıkladı.

NEBATİ'Yİ Mİ KAST ETTİ?

Zhao'nun paylaşımlarının, geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı görüşmenin ardından gelmesi dikkat çekti. Ancak Binance CEO'sunun bu görüşmeyi kast edip etmediği net olarak bilinmiyor.

'PİYASA MANİPÜLASYONUNUN ÖNÜ AÇILIR'

Zhao paylaşımlarına, "Bazı ülkeler, temaslarımızda ayrı bir emir defteri (likidite) istiyor. Bu, bir dizi sebepten ötürü KÖTÜ BİR FİKİR" diyerek başladı. Geniş likiditenin "en iyi tüketici koruma mekanizmalarından biri olduğunu" belirten Zhao, "Piyasa manipülasyonuna ve istikrarsızlığa karşı koruma sağlar, likidasyonları azaltır" dedi.

'ARADA PARA KAZANANLAR ORTAYA ÇIKAR'

Binance CEO'su, "Likiditeyi 180 ülke arasında böldüğümüzü düşünün. Büyük işlemler yapanların piyasaları sallaması 180 kat kolaylaşır ve volatilite ciddi oranda artar" dedi. Böyle bir senaryoda fiyatların dengelenmesini sağlamaya çalışacak ara kazanç sağlayan oyuncuların ortaya çıkacağını belirten Zhao, "Fakat tek bir emir defteri kadar verimli olmayacaklardır. Ve arada para kazanacaklardır (ki bunu tüketiciler ödeyecek)" ifadelerini kullandı.

'İNSANLARIN BAZEN ANLAMADIĞI ŞEY...'

Zhao, "İnsanların bazen anlamadığı bir başka şey de şu: Bir borsada, kullanıcılar karşı tarafı seçmez. Sadece emir defteri ile alım satım yaparlar. Emir defterini bir broker olarak düşünebilirsiniz" dedi.

"Büyük likidite ayrıca kullanıcılara en iyi fiyatları sağlar" diyen Zhao, "Bu aynı zamanda tüketicilerin korunması için de çok önemlidir... Binance küresel olarak açık ara en büyük likiditeye sahip. Bu, en iyi tüketici koruma mekanizması" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Ekonomi