Bingöl'de yıkım kararı verilen 41 okuldan sadece 9'u yıkılmış

Bingöl'de yıkım kararı verilen 41 okuldan sadece 9'u yıkılmış
Uzmanların uyardığı Bingöl'de, yapılan hasar tespit çalışmalarında yıkım kararı verilen 41 okuldan sadece 9'u yıkılmış.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Yeşil Sol Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de yaşanacak olası bir depremde okulların durumunu gündeme getirdi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na 13 Haziran’da soru önergesi sunan Hülakü, kentte bulunan okulların performans analizinin yapılıp yapılmadığını, olası bir depremde eğitme ara verilmemesi için bakanlığın bir planının olup olmadığını sordu.

73 binanın analizi yapıldı: 32'si için güçlendirme 41'i için yıkım kararı

İlgili bakanlık, 25 Temmuz’da Hülakü ve benzer konulu önergelere toplu yanıt verdi. Bakanlığa bağlı okulların mevzuata uygun inşa edildiğini ancak güncel mevzuatın gerektiği performans değerlerine karşılayamadığını itiraf eden bakanlık, kentte 73 binanın analizinin yapıldığını bu okullardan 32’si için güçlendirme, 41’i için yıkım kararı verildiğini paylaştı. Bakanlık, yıkım kararı verilen okullardan sadece dokuzunun yıkıldığı ancak geriye kalanların boşaltılıp boşaltılmadığına dair bir bilgiye ise yer vermedi.

Öğrencileri Van ve Hakkari'ye göndermek için planlama

Bakanlık, eğitimin aksamaması için ne tür çalışmaların olduğuna dair soruya ise, olası bir depremde eğitimin aksamaması için, öğrencileri Van ve Hakkari'ye göndermek için İl Afet ve Acil Durum İrtibat Merkezi’nin planlama yaptığını aktardı. (Kısa Dalga)

Gündem