'Bir Alevi, cumhurbaşkanı olamaz diyorlar, biz de diyoruz ki bal gibi olur'

'Bir Alevi, cumhurbaşkanı olamaz diyorlar, biz de diyoruz ki bal gibi olur'
Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat Bir Alevi, cumhurbaşkanı olamaz diyorlar. Biz de diyoruz ki bal gibi olur" dedi.

Manşet fotoğraf: Twitter (Alevi Haber Ağı)

Büyük Alevi Kurultayı, binlerce kişinin katılımıyla Yenikapı Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Alevilerin "Çerağ uyandırmak" olarak adlandırdığı dualarla başlayan kurultayda konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Aslan "Her yurttaşın hakkı olan hizmetleri, Alevilere lütufmuş gibi görüyorlar. Eşit yurttaşlık talebinin altını boşaltmak için Alevi köylerine döşenen asfalt, sanki lütufmuş gibi bir algı yarattılar" dedi. Gazete Duvar'dan Aynur Tekin'in aktardığına göre Aslan, Alevi inanç temsilcileriyle görüşülmeden Kültür Bakanlığı altında kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nı da eleştirdi.

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat ise "Alevileri katledenlerin ismi kamusal alanlara veriliyor. İnsanlar sadece Alevi olduğu için ucube mülakat düzeniyle mülakatlardan eleniyor. Bir Alevi, cumhurbaşkanı olamaz diyorlar. Biz de diyoruz ki bal gibi olur" dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Demokratik Alevi Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Bektaşi Federasyonu'nun çağrısıyla yapılan kurultayın sonunda bir manifesto açıklanacak.

Gündem