Bir İYİ Partili isimden daha Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepki: İmalarda bulundu

Bir İYİ Partili isimden daha Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepki: İmalarda bulundu
Cihat Paçacı ve Ümit Özlale'nin ardından İYİ Partili Yiğit Karakış, Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına karşı olduğunu belirten açıklamalar yaparak imalarda bulundu.

İYİ Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz ettiği kulisleri gelirken İYİ Partili Yiğit Karakış, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, "Kemal Bey'in adaylığına Ak Parti ve MHP'nin destek vermesi, saray medyasının 4 senedir yerden yere vurduğu Kemal Bey'i övmeye başlaması, saray anketçilerinin Kemal Bey'in farklı kazandığı anketler paylaşması... Sizce sebebi ne olabilir?" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde kendi adaylarını çıkaracakları yönünde yaptığı açıklamanın ardından CHP’lilerin tepkisiyle karşılaşmış ve bu açıklamadan sonra partideki görevinden istifa etmişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale’de altılı masa ve CHP’ye ilişkin yaptığı açıklamada "Gerçekten CHP o masayı Sayın Kuşoğlu’nun dediği gibi, Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz” demişti.

Paçacı ve Özlale'nin açıklamalarının ardından bu kez de İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış da Kılıçdaroğlu'nun adaylığına olumsuz yaklaşan bir açıklama yaptı.

Karakış Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kemal Bey'in adaylığına Ak Parti ve MHP'nin destek vermesi, İmamoğlu'na yargı engeli getirilmesi, saray medyasının 4 senedir yerden yere vurduğu Kemal Bey'i övmeye başlaması, saray anketçilerinin Kemal Bey'in farklı kazandığı anketler paylaşması... Sizce sebebi ne olabilir?" ifadelerini kullandı.

Karakış, Kılıçdaroğlu'nun FOX TV'deki programda yaptığı "Oy oranına bakmadan istişare yapılacak. Bu işin oyu ve partisi yok. Memleket elden gitmiş biz partileri mi tartışacağız?" sözlerine de, "Memleket elden gitmiş, biz şahsi ikbalimizi mi tartışacağız? Seçmenin en çok güvendiği, kazanma ihtimali en yüksek adayı CB yapacağız. Millet İttifakı olarak bunu söyleyebilseydik, iktidar valizini toplamaya başlamıştı" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem