Bir kadına cinsel saldırıda bulundu, 'yırtarım' dedi... MHP'li Demiray'a hapis cezası

Bir kadına cinsel saldırıda bulundu, 'yırtarım' dedi... MHP'li Demiray'a hapis cezası
Dilovası İlçe Başkanı olduğu dönemde parti çalışanı K.A. isimli kadına cinsel saldırıda bulunan ve 'bir şey olmaz yırtarım' diyen MHP’li Ali Demiray 3 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

Kocaeli'ndeki MHP Dilovası İlçe Başkanlığı’nda çalışan K.A. isimli kadın, MHP İlçe Başkanı Ali Demiray’dan, kendisine “cinsel saldırıda” bulunduğunu belirterek 30 Mart tarihinde şikâyetçi olmuştu.

'Ben her türlü yırtarım'

İfadesinde MHP’li Demiray’ın farklı zamanlarda fiziksel cinsel saldırısını sürdürdüğünü anlatan K.A. yaptığı açıklamada ise “Demiray, ‘bana bir şey olmaz. Ben her türlü yırtarım’ diyor” ifadelerini kullanmıştı.

Dava açıldı

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da MHP’li Ali Demiray hakkında “Cinsel taciz ve basit cinsel saldırı” suçlarını işlediğini belirterek 22 Mayıs tarihinde iddianame hazırladı. Gebze 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Demiray hakkında dava açıldı.

'İftira' savunması

İddianamede K.A. isimli kadının, MHP Dilovası İlçe Başkanlığı’nda çaycı olarak çalıştığı dönemde, hem parti binasında hem de evinde MHP’li Demiray’ın sözlü ve cinsel saldırısına maruz kaldığını belirttiği ifade edildi. Ayrıca İddianamede K.A. delil olarak sunduğu ses kaydının anlattıklarını doğrular nitelikte olduğu belirtildi. Buna karşın MHP’li Demiray’ın “kendisine iftira atıldığı” şeklindeki savunmasının da K.A. ile aralarında husumet bulunmadığı için “suçtan kurtulmaya yönelik” olduğu ve bu nedenle itibar edilmediği belirtildi.

Faile iyi hal indirimi verildi

Davanın 10 Ekim tarihinde görülen ilk duruşmasında ise MHP’li Demiray’a” Cinsel taciz ve cinsel saldırı suçunu” işlediği gerekçesiyle 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ancak iyi hal indirimi ile Demiray’ın cezası 3 yıl 10 aya düşürüldü. Ceza kesinleştiğinde Demiray’ın cezaevine girmesi bekleniyor.

Şikayetten sonra 'sağlık sorunlarım nedeniyle istifa ettim' demişti

Öte yandan MHP’li Ali Demiray, K.A.’nın şikâyetinden sonra, “Sağlık sebeplerinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Dilovası İlçe Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Teşkilatlarımın ve liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin her daim emrindeyim” diyerek görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem