Bir mahzun moral etkinliği... Yıkımdan korkan çocukları palyaçolar eğlendirdi

Bir mahzun moral etkinliği... Yıkımdan korkan çocukları palyaçolar eğlendirdi
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, geçen hafta okullarının karşısındaki hasarlı binanın yıkımı sırasında panik yaşayan öğrenciler için moral etkinliği düzenlendi. Halâ deprem korkusu yaşayan öğrencileri palyaçolar eğlendirdi.

Hatay İskenderun ilçesi Dumlupınar Mahallesi'ndeki Atatürk İlkokulu'nun yanında bulunan 6 katlı apartman 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldı.

Binanın yıkımı için 7 Aralık'ta çalışma yapıldı. Vinçle yıkılan bina saniyeler içinde yan yatıp çökerek yerle bir oldu. Oluşan toz bulutu ve etrafa saçılan parçalar, bu sırada bahçede olan çocukları tedirgin etti.

Yıkım esnasında panik yaşayan öğrenciler sağa sola kaçtı.

Kaymakamlık soruşturma başlattı

İskenderun Kaymakamlığı ise korkutan yıkımla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayarak, yıkım işlemlerinin denetim ve kontrolünden sorumlu müşavir firma elemanlarına sorumluluk bölgesinden el çektirildiğini bildirdi.

Palyaço eşliğinde eğlendiler

İskenderun Gençlik Merkezi üyeleri ise hasarlı binanın yıkımı ile büyük panik yaşayan öğrenciler için moral etkinliği düzenlendi. Programda palyaço eşliğinde eğlenme imkanı bulan öğrenciler, halat çekme ve sandalye kapmaca oynadı. Gönüllüler, birlikte şarkı söyledikleri çocuklar için yüz boyama etkinliği de yapıldı. (DHA)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem