Bireysel silahlanma artıyor: Türkiye’de ruh sağlığı haritası çıkarılmalı, öfke ve stres kontrolü için önlem alınmalı

Bireysel silahlanma artıyor: Türkiye’de ruh sağlığı haritası çıkarılmalı, öfke ve stres kontrolü  için önlem alınmalı
Eski narkotik polisi, adli bilişim uzmanı İsa Altun, bireysel silahlanmadaki artışla ilgili uyarı yaptı ve bir öneride bulundu: “Türkiye’de ruh sağlığı haritası çıkarılmalı. Öfke ve stres kontrolü konusunda hükümetin acil tedbirler alması lazım."

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Psikiyatrist Ayhan Akcan, Türkiye’de her gün 'silahlı' 10 vaka olduğun belirterek “Silahlar her an ulaşılabilir olduğu ve caydırıcı yasalar bulunmadığı için cinayet vakaları devam ediyor" dedi.

Cumhuriyet'e konuşan Akcan, “Sosyal medyada alma satma gibi durumların olmaması ya da zorlaştırılması lazım. Hem ucuz hem kimlik bilgileriyle alınabiliyor. Ciddi bir kontrol sistemi yok” diye konuştu.

Eski narkotik polisi, adli bilişim uzmanı İsa Altun, bireysel silahlanmadaki artışla ilgili uyarı yaptı ve bir öneride bulundu: “Bir av tüfeğini çok rahat edinebiliyorlar. Eğer ben avcılık yapacağım diyorsa beyanı yeterli, evrakları dolduruyor gidip rahat bir şekilde ruhsatlı silahını alabiliyorb. Türkiye’de ruh sağlığı haritası çıkarılmalı. Öfke ve stres kontrolü konusunda hükümetin acil tedbirler alması lazım." (Kısa Dalga)

Gündem