Bloomberg yazdı: İsrail’in kara harekâtı planlanandan daha geç başlayabilir

Bloomberg yazdı: İsrail’in kara harekâtı planlanandan daha geç başlayabilir
Bloomberg'de yer alan haberde, İsrail'in ABD baskısı nedeniyle Gazze'ye yapmayı planladığı kara harekatını daha geç başlatılabileceği ileri sürüldü.

Bloomberg ajansına konuşan kaynaklar, İsrail’in ABD’nin baskısı nedeniyle Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekâtı planlarını değiştirdiğini ve harekatın daha uzun sürebileceğini belirtti.

Ajansın aktardığına göre kaynak, ABD’nin çatışmadaki rolünün ve etkisinin ‘geçmişte olduğundan daha derin ve güçlü’ olduğunu kaydetti.

Potansiyel kayıplar artabilir

Kaynakların belirttiğine göre kara harekâtı planlanandan daha geç başlayabilir ve daha uzun sürebilir.

Yapılan ayarlamalar, yıllardır abluka altında olan Gazze Şeridi’ndeki siviller arasındaki ‘potansiyel kayıpların sayısını sınırlama’ niyetiyle ilgili.

"ABD'yi daha zora sokmasından endişeliler"

Bloomberg, ABD’li yetkililerin ayrıca ‘İsrail’in harekatının iki cepheli bir çatışmaya yol açmasından ve İran’ı da içine alarak ABD’yi daha da zora sokmasından endişe duyduklarına’ işaret etti.

Daha önce, ülkenin Ulusal Güvenlik Konseyi’nde de yer alan İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nir Barkat, İsrail ordusuna hazır olur olmaz Gazze Şeridi’ne girmesi için yeşil ışık yakıldığını duyurmuştu.

Dün yayımladığı makalesinde Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, İsrail’in Gazze’yi ‘Hiroşima’ya çevirme niyetinde olduğunu’ kaydetmişti.

Hersh, İsrail kuvvetlerinin Hamas’ın yeraltı silah üretim tesislerini yok etmek için patlamadan önce 30 ila 50 metreye kadar nüfuz edebilen Amerikan yapımı güdümlü bombaları kullanabileceğini yazmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem