Bodrum'da "çetesiz, mafyasız Türkiye" eylemi

Bodrum'da "çetesiz, mafyasız Türkiye" eylemi
Bodrum'da siyasi parti temsilcileri ve STK’lar "Çetesiz Mafyasız Aydın Türkiye eylemi düzenledi. Açıklamada, " Sömürü, yolsuzluk ve mafya üçgenine son vermek, bu çürümüş düzeni değiştirmek elimizdedir. Hep birlikte Türkiye için direneceğiz" denildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Belediye Meydanı’nda dün akşam saatlerinde siyasi parti temsilcileri ve STK’lar ile yaklaşık 100 vatandaşın katıldığı Çetesiz Mafyasız Aydın Türkiye Eylemi ve basın açıklaması yapıldı. Meydanda “Susurluk’tan Yalıkavak’a Suçlular İttifakıyla Mücadeleye” yazılı pankart açılan eylemde “Çeteler Halka Hesap Verecek”, “Hükümet İstifa”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Bodrum’da Yağmaya Geçit Yok”, “Çetesiz Mafyasız Aydınlık Türkiye”, “Karanlık Gider Gezi Kalır” yazılı dövizler taşındı. 

Basın açıklamasını okuyan CHP İlçe Başkanı Halil Karahan “Halka karşı işlenen suçların tüm failleri ile siyaset, sermaye ve mafya üçgeninde girilen tüm gizli ve kirli ilişkiler açığa çıkarılmalı, sorumlular halkın önünde hesap vermelidir. Yolsuzluk, sömürü, talan ve mafya düzenine itirazımız var” dedi. Açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi:

“Adalı’dan Hrant’a yıllardır hesabını sorduğumuz ama ne hikmetse, hukukun çözemediği, faillerin bulunamadığı savsatası bir anda kendini ifşa etmiştir. Silah ve uyuşturucu ticaretinden, devlet olanaklarının usulsüz kullanımına, tecavüz ve cinayetlerden, siyasi partilere yönelik tehditlere ve şantajlara kadar büyük suç itiraflarına tanık oluyoruz.  Mafya – Çete – Kapitalizm yol arkadaşlarıdır. 2015’te Rize’de Erdoğan’a destek mitingi yapan, 2017’de evet mitingleri düzenleyen, 2018’de Cumhur ittifakına destek isteyenler yine bunlar değil miydi?
 Sömürü, yolsuzluk ve mafya üçgenine son vermek, bu çürümüş düzeni değiştirmek elimizdedir. Hep birlikte Türkiye için direneceğiz. Bu ülkenin her milliyetten, inançtan, cinsten, renkten işçileri, emekçileri tüm Türkiye halkı bu çürümüş düzene dur diyecek ve bu sistemi değiştirecektir. ”

(MELİS ANTER / ANKA)



Gündem