Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin tahliyesine karar verildi

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin tahliyesine karar verildi
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) tesislerinin tahliyesine karar verildi.

Manşet foto: Twitter/ BÜMED

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün, 7 Ocak 2023 tarihli e-postasında “Üniversitemizin Eğitim ve Yaşam Alanları Gelişmeye Devam Ediyor” başlığıyla BÜMED sosyal tesislerinin kira sözleşmesini yenilemeyeceğini duyurmasının ardından dernek yönetimi hukuki sürece başvurdu.

Ancak BÜMED Yönetim Kurulu Kaymakamlığın 27 Ocak Cuma günü, sosyal tesislerin tahliye edilmesi gerektiğini derneğe resmi olarak bildirdiğini duyurdu.


Gazete Oksijen'de yer alan habere göre dernek yönetimi, kaymakamlığın ilettiği yazıda tesislerin 30 Ocak Pazartesi günü saat 08.30’a kadar boş olarak teslim edilmesini tebliğ ettiğini, karara uyulmaması durumunda tahliyenin cebren yapılacağını bildirdiğini söyledi.

BÜMED, hem yürütmenin durdurulması talebiyle hukuki sürece başvurmuş; hem de Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına açık bir imza kampanyası başlatmıştı. Bir haftada 10 bine yakın mezun “Mezunlar yuvasından, Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü’nden Çıkartılamaz” isimli kampanyaya imza atmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü konuya dair hiçbir açıklamada bulunmadı.
BÜMED Yönetim Kurulu, "Temel hukuk ilkelerine olan inancımızı koruyor, hukuki süreci titizlikle takip etmeye devam ediyoruz. Hiç kuşkumuz yok ki, üniversitemizin ve derneğimizin üzerine çöken bu kara bulut bir gün dağılacaktır" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem