Boğaziçi Üniversitesi protestolarına katılan öğrencilere 25 yıla kadar varan hapis istemi

Boğaziçi Üniversitesi protestolarına katılan öğrencilere 25 yıla kadar varan hapis istemi
Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamaları dolayısıyla başlatılan protestolar kapsamında Rektör Naci İnci'nin makam aracının üstüne çıktıkları iddiasıyla 14 öğrencinin yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, 12 sanığın 21 yıla kadar, bir sanığın 23 yıl 4 aya kadar, bir sanığın da 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Boğaziçi protestoları kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Rektör Naci İnci’nin makam aracının üstüne çıktıkları iddiasıyla 90 gün tutuklu kalan Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen’in de bulunduğu 14 öğrencinin yargılandığı davaya İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Tüm sanıklar hakkında 20 yılı aşkın hapis cezası talebi

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, olay günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin üniversiteden çıkış yaptığı esnada makam aracının önüne geçerek üniversiteden çıkışının engellediğini ve tüm ikazlara rağmen dağılmamakta ısrar ettiklerini belirtti. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, 12 sanığın ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘izinsiz gösteri’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından zincirleme şekilde toplamda 3 yıl 6 aydan 21 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Mütalaada 1 sanığın 4 ayrı suçtan zincirleme şekilde toplamda 4 yıl 8 aydan 23 yıl 4 aya kadar hapis ve 1 sanığın ise 4 yıl 6 aydan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

1 sanık hakkında suç duyurusunda bulunulması talep edildi

Mütalaada ayrıca, sanık Nazmiye Gizem Sert’in müşteki güvenlik görevlisi Alpaslan Çepni'ye ‘onursuz’ dediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na kamu davası açılmak üzere soruşturmaya başlanılması için ihbarda bulunulması istendi.

Mahkeme, sanık avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi. (ANKA)

Gündem