Boğaziçililerin 'kırmızı boyalı' protestosuna dört yıla kadar hapis istemi

Boğaziçililerin 'kırmızı boyalı' protestosuna dört yıla kadar hapis istemi
Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörlük binası önüne kırmızı boya attıkları gerekçesiyle dört öğrenciye dört yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Rektörü Naci İnci, kendisini protesto eden 14 öğrenciye karşı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' kapsamında koruma kararı aldırmıştı.

Öğrenciler de bunu protesto etmek için '6284 senin mi sandın' yazılı pankart açmış, yere de kırmızı boya dökmüştü. Sekiz öğrenci hakkında İstanbul 60'ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

KIRMIZI BOYAYA DÖRT YIL İSTENDİ

Davanın bugünkü duruşmasına öğrenciler katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanıkların ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ten beraatlarını istedi.

Ancak dört öğrenciye, rektörlük binasına kırmızı boya attıkları gerekçesiyle ‘kamu malına zarar'dan bir yıldan dört yıla kadar hapis talep etti.

'BOYA ARAŞTIRILSIN'

Mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre talep eden avukatlar, ayrıca rektörlük binasına atıldığı iddia edilen boyanın niteliğinin ve boyanın bir bez yardımıyla kolayca temizlenip temizlenemeyeceğinin araştırılmasını talep etti.

Boyanın niteliğinin araştırılması talebini reddeden mahkeme, avukatlara esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre vererek davayı 23 Kasım 2022'ye ertelendi. (ANKA)

Gündem