Bolu'da işten çıkarılan işçiler, elektronik fabrikası önünde eylem yaptı

Bolu'da işten çıkarılan işçiler, elektronik fabrikası önünde eylem yaptı
Bolu'da bir elektronik fabrikasında, Türk Metal Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, fabrika önünde toplanıp, yönetimi protesto etti.

Yukarı Soku Mahallesi'nde bulunan bir elektronik fabrikasında, iddiaya göre, 21 işçi Türk Metal Sendikası'na üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı. Sendikal faaliyetlerinin engellendiğini belirten sendika yetkilileri ve işten çıkarılan işçiler, fabrika önünde eylem yaptı. Eylemde "Sendikal faaliyet engellenemez" sloganları atıldı.

'İşçilerin örgütlenmekten ve güçlerini birleştirmekten başka bir çıkar yolu yoktur'

Toplanan grup adına basın açıklamasını yapan Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Hakan Gülen, fabrikanın işçilere baskı uyguladığını ve sendikal faaliyetlerinin engellendiğini belirterek, "Yıllardır çalışanlarına kanunsuz çalışma saatleri dayatılmış resmi tatillerde çalıştırılıp mesai vermek yerine kanunsuz bir şekilde izne çıkarılmıştır ve çalışanlar düşük ücrete mahkum edilmiştir. Anayasal haklarını kullanarak sendikalı olduklarında da hiçbir gerekçe gösterilmeksizin üyelerimiz işleriyle tehdit edilmiş, gözdağı mahiyetinde 21 üyemiz de işten atılmıştır. Yaşanan olay vesilesiyle bir kere daha görüyoruz ki bu hukuksuzluklara karşı işçilerin örgütlenmekten ve güçlerini birleştirmekten başka bir çıkar yolu yoktur" dedi.

Eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi. (DHA)

Gündem