BOTAŞ: Kahramanmaraş- Gaziantep doğal gaz iletim hattında hasar oluştu

BOTAŞ: Kahramanmaraş- Gaziantep doğal gaz iletim hattında hasar oluştu
Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki ayrı depremde Kahramanmaraş- Gaziantep doğal gaz iletim hattında hasar oluştuğunu duyurdu. BOTAŞ, “Ekiplerimiz tarafından gerekli güvenlik tedbirleri alınarak ilgili bölgelerdeki boru hattı hasarlarının ivedilikle onarımı için kaynak ekip ve ekipmanları, çelik boru gibi unsurların hasar noktalarına sevkiyatı gerçekleştirilmektedir" açıklaması yaptı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), yazılı bir açıklama yaparak, Kahramanmaraş merkezli dün yaşanan ve 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından hasar oluşan alanlarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. BOTAŞ’ın açıklaması şöyle:

Gaziantep doğal gaz iletim hattında hasar oluştu

"06 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 ve saat 13.24’te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde; Kahramanmaraş – Gaziantep doğal gaz iletim hattında oluşan hasar neticesinde; Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı ve Kırıkhan ilçelerine doğal gaz verilememektedir.

Hasar noktalarına sevkiyatlar yapılıyor

Ekiplerimiz tarafından gerekli güvenlik tedbirleri alınarak ilgili bölgelerdeki boru hattı hasarlarının ivedilikle onarımı için kaynak ekip ve ekipmanları, çelik boru vb. unsurların hasar noktalarına sevkiyatı gerçekleştirilmektedir.

Sahaya intikal işlemleri akabinde, en kısa zamanda güvenlik şartları sağlanması sonrasında şehirlerimize gaz akışının yeniden başlatılması planlanmaktadır." (DHA)

Gündem