Bozdağ’dan ‘şampanya’ savunması: Bizim söylediğimizde ne var? Birleştiren bir dil kullanıyoruz

Bozdağ’dan ‘şampanya’ savunması: Bizim söylediğimizde ne var? Birleştiren bir dil kullanıyoruz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “şampanya” çıkışına açıklık getirirken, “Bizim söylediğimizde ne var? Birleştiren bir dil kullanıyoruz” dedi.

Adalet Bakanı ve AKP’nin Şanlıurfa milletvekili adayı Bekir Bozdağ, “şampanya” açıklamasının ayrıştırıcı olmadığını savundu.

Bozdağ, bir konuşmasında Millet İttifakı’nı eleştirirken, “14 Mayıs’ın akşamı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak” ifadelerini kullanıştı.

Bozdağ, katıldığı Haber Global yayınında tepki çeken bu ifadelerine ilişkin şunları söyledi:

“Bizim söylediğimizde ne var? Seçim olduğu gün, akşam seçim sonuçlarını insanların nasıl kutlayacağına dair bir değerlendirme. Onlar bunu istismar ediyorlar. ‘Bak ayrıştırıyor, bak kutuplaştırıyor.’ Çok net söylüyorum. Biz ayrıştırma, kutuplaştırma dili hiçbir yerde kullanmıyoruz, kullanmadık da. Birleştiren bir dil kullanıyoruz.

“AK Parti 20 yıldır iktidarda. Bize aralıksız hep söylediler, ‘Yaşam tarzına müdahale edecek, şöyle olacak, böyle olacak’. Biz, 20 yıldır hem Türkiye’nin kudretli bir iktidarıyız hem de yerel yönetimlerde iktidarız. Kimin yaşam tarzına müdahale edilmiş? Kime, hukuka aykırı bir müdahale söz konusu? Kimin giyimine, kuşamına, yemesine, içmesine, eğlenmesine karışılmış? Kimse bu noktada bir örnek gösteremez.”

Gündem