Meteoroloji kar uyarısı yaptı, THY 57 seferini iptal etti

Meteoroloji kar uyarısı yaptı, THY 57 seferini iptal etti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünden itibaren Türkiye’nin yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini duyurdu.


MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi'nin (Edirne, Kırıklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) bugünden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi. Perşembe günü genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin güneydoğusunda (Sakarya'nın güney ilçelerinde) karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların, 18 Mart'tan itibaren bölge genelinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR YENİDEN DÜŞECEK

Yağışların, kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın bölge genelinde etkili olacağı da değerlendiriliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki bir haftalık periyotta; mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.  

Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların cuma gününden itibaren kar yağışına dönmesi bekleniyor. Yağışların Marmara Bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da kuvvetli, yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bu sene mart soğuk geçecek. Nisanı bekleyeceğiz. Cuma, cumartesi ve pazar günü Marmara ve Karadeniz karla karışık yağmur ve kar alacak. Geçen haftaki sistemden bir kademe daha zayıf olacak” dedi.

Türk Hava Yolları da kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndan 18 Mart’ta planlanan 57 seferini iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "18 Mart tarihinde İstanbul'da beklenen hava muhalefeti nedeniyle MADKOM(Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı gereğince İstanbul Havalimanı kalkışlı 57 seferimiz iptal edilmiştir" denildi.

Gündem