'Bu hesaplar kapatılmalı': Telegram üzerinden adrese teslim silah satışı yapılıyor

'Bu hesaplar kapatılmalı': Telegram üzerinden adrese teslim silah satışı yapılıyor
Açılan Telegram gruplarında tabanca satışı yapılıyor. Satılan tabancaların ruhsatlı ya da ruhsatsız olduğu da bilinmiyor.

Telegram uygulaması üzerinden dahi silah satışının yapıldığı ortaya çıktı. Cumhuriyet gazetesinden Rengin Temoçin'in haberine göre Telegram gruplarında tabanca satışı yapılıyor. Satılan tabancaların ruhsatlı ya da ruhsatsız olduğu da bilinmiyor. Uygulamada satılan silahların bazılarının ise mültecilerin yurtdışından getirdiği silahlar olduğu belirtiliyor.

Uygulamada onlarca grupta tabanca satışının yapıldığı dikkat çekerken, satışların elden yada kargo ile yapıldığı görüldü. Uzmanlar bu tür satışların ‘asayiş’ sorunu olduğunun altını çizerken önlem alınması konusunda çağrı yaptı.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, yapılan satışların “kaçak” olma ihtimaline vurgu yaptı. Avcı, “Yaptıkları işin hukuka uygun olmadığı kanaatindeyim. Buradakilerin nasıl satıldığı belli değil. Hatta bazılarında ‘Evden teslim, kapıdan teslim’ şeklinde açıklamalar var. Buradaki silahların kaçak olduğu anlaşılıyor açıkçası” dedi.


Avukat Celal Ülgen ise “Telegram üzerinden silah ticareti yapan hesapların artması nedeniyle yeni bir sorun ile karşı karşıya gelmiş bulunmaktayız. Aslında bu konuların etkin şekilde takip edilmesi ve bu hesaplar için erişimin engellenmesi kararı verilmesi, kimliklerinin tespit edilerek haklarında soruşturma açılması gerekirken görevlilerin insanları susturma çabasında olduğunu görmekteyiz" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem