Buğra Gökçe, İzmir için adaylık başvurusu yaptı: 'Alnımın terini vaat ediyorum'

Buğra Gökçe, İzmir için adaylık başvurusu yaptı: 'Alnımın terini vaat ediyorum'
İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa eden Buğra Gökce, İzmir Büyükşehir Belediyesi için adaylık başvurusunda bulundu.

1 Kasım'da istifasını sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptı. Gökce, bugün CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na adaylık başvurusunu teslim etti.

'Alnımın terini vaat ediyorum'

Burada bir açıklama yapan Gökçe, "Ben size kepçeyle, baretle, montla ter akıtarak kentin hangi sorunu varsa yerinde görmeyi ve kentliyle birlikte o sorunları çözmeyi vaat ediyorum. Ben size çok çalışmayı vaat ediyorum. Ben size emek vaat ediyorum, ter vaat ediyorum. Alnımın terini vaat ediyorum” dedi.

'Sonunda 30 ilçenin 30’unda ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde CHP'nin bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız'

Aday açıklaması öncesinde Gökce, İzmir İl Başkanlığı önünde kendisine destek verenlerle birlikte bir basın açıklaması yaptı. Burada kurulan kürsüde ilk sözü alan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Sonunda 30 ilçenin 30’unda ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. Bunun için çalışmaya söz veriyor musunuz? Sizler, çoğunuz Sayın Buğra Gökce’yi yaptığı hizmetlerden, genel sekreterliğinden hatırlıyorsunuz. İzmir’e emeği geçmiş, uzun yıllar emek vermiş başarılı bir bürokratımız. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için yola çıkıyor, yolunuz açık olsun, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

bugra.jpeg

'İzmir, Cumhuriyet’in simgesi ve güvencesi'

Aslanoğlu’nun ardından konuşan Buğra Gökce, şöyle konuştu:

“Bugün benim yanımda, İl Başkanlığı’mızda, belki de büyük bir düğün gününde burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti İzmir, Cumhuriyet’in de kalbi ve başkenti. Öyle bir yolculuğa çıktık ki, belki de benim açımdan hayatımın en özel ve en mutlu günlerini yaşıyorum ve büyük bir coşkuyla bugün benim yanımda bulunan İzmirlileri gördükçe göğsüm kabarıyor. İzmir özgürlüğün ve hoşgörünün timsali. Belki de özgürlüğün, hoşgörünün başkenti. İzmir bir çift mavi göze aşık, eşsiz bir şehir ve Cumhuriyet’in devrimlerinin laik, demokratik, sosyal, hukuk devletinin, Cumhuriyet’in de simgesi ve güvencesi. Ve biz bu güzel duruşa aşık, Cumhuriyet’e aşık, demokrasiye sevdalı İzmirliler olarak bugün burada belki de bir bayram gününün başlangıcını yapıyoruz."

'Hedefimiz belli: 2028 yolculuğunu yerellerden 2024’te, İzmir’den bayrağını taşıyarak başlatmak'

"İzmir annemin evi, kalbimin mücevheri. İzmir büyük Atatürk’e kalpten bağlı, büyük Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyenlerin yolu. İzmir benim 2008’de ilk defa koruma kurulu üyesi olarak atandığım, 18 ay İstanbul’a gittiğim, ikametgahımı bıraktığım, kalbimi İzmir’de bıraktığım, benim eşsiz hizmet şehrim. Bu güzel şehre 2008’den bu yana çeşitli kademelerde hizmet edebilme onurunu İl Başkanı’nın da söylediği gibi çok farklı vesilelerle yaşadım ve bundan çok büyük bir onur duydum. Şimdi yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Hedefimiz belli: Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde, partimizin iktidar yüzyılı değişimi çabasına katkı sunmak ve 2028 yolculuğunu yerellerden 2024’te, İzmir’den bayrağını taşıyarak başlatmak, bu güzel şehre birbirinden güzel Cumhuriyet, Atatürk sevdalılarına İzmir’den hizmet etmek. Sadece Türkiye’nin değil; geniş Akdeniz ve Ege kıyılarının da bu havzanın da lider kenti yapmak." (Kısa Dalga)

Gündem