Bülent Arınç'tan Canan Kaftancıoğlu kararına tepki

Bülent Arınç'tan Canan Kaftancıoğlu kararına tepki
Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan Canan Kaftancıoğlu kararına tepki: Ülkemizde bir beka problemi söz konusu ise problemin kaynağı milletimizin bu ihtiyacında aranmalıdır.

Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezalardan üçünün Yargıtay'da onanmasına tepki gösterdi. Arınç, "Eğer ülkemizde bir beka problemi söz konusu ise problemin kaynağı milletimizin bu ihtiyacında aranmalıdır" dedi.

'YARGI TESİR ALTINDA KALMADAN KARAR VERMELİ'

Twitter hesabından açıklama yapan Arınç'ın paylaşımları şöyle:

"Yasama ve yürütmenin yanında üçüncü erk olarak yer alan yargının en temel görevi; hiçbir tesir altında kalmadan, bağımsızlık ve tarafsızlık prensibine yaslanarak, milletimizin vicdan terazisine uygun kararlara imza atarak adaleti hayata geçirmektir.

'BİR DÖNEM YARGI TARAFINDAN MAPDUR EDİLEN BİZLER...'

Bir dönem çeşitli vesayet odaklarının etkisi altındaki yargı tarafından mağdur edilen bizlerin hikayeleri hafızalarda tazeliğini korurken, dünün mağdurlarının mağrur ifadelerle yaşanan hukuksuzluklara gözünü yumması kamu vicdanını yaralamaktadır.

'BEKA PROBLEMİ ADALET İHTİYACINDA ARANMALI'

Milletimizin ivedilikle ihtiyaç duyduğu şey; adaletin günlük siyasi çekişmelere konu edilmesinden kurtarılarak yeniden sağlam temellere oturtulmasıdır.

Eğer ülkemizde bir beka problemi söz konusu ise problemin kaynağı milletimizin bu ihtiyacında aranmalıdır." (Kısa Dalga)

Gündem