Bülent Cihantimur'un ifadesi ortaya çıktı: Haberim yoktu, Eylem Tok telefonlarımı açmıyor

Bülent Cihantimur'un ifadesi ortaya çıktı: Haberim yoktu, Eylem Tok telefonlarımı açmıyor
Türkiye’nin gündemine oturan, ölümlü kaza sonrası süren soruşturma kapsamında hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunan baba Bülent Cihantimur, savcılığa ifade verdi. Baba Cihantimur Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına gideceğini bilmediğini söyledi.

ATV kazasına ilişkin soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanından Mısır’a çıkış yaptıkları tespit edilen anne Eylem Tok hakkında “Suçluyu kayırma” suçundan ve oğlu T.C hakkında “Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde yakalama kararı çıkarmıştı.

Başsavcılık, 7 Mart’ta anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığına göndermişti. Eylem Tok ve oğlu T.C ‘un Mısır’dan ABD’ye geçtikleri ortaya çıkmıştı.

Soruşturma devam ederken şüphelilerin kaçmasına yardım eden Ayşe Ceren S.’nin tutuklanmış; baba Op. Dr. Bülent Cihantimur hakkında ise yurt dışı yasağı konulmuştu. Savcılık baba Cihantimur’un ifadesini aldı.

Türkiye’nin gündemine oturan, ölümlü kaza sonrası süren soruşturma kapsamında hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunan baba Bülent Cihantimur, savcılığa ifadeye çağrıldı. Cihantimur, ifadeye çağrılmadan önce yayınladığı yazılı basın açıklamasında Eylem Tok’un, T.C’yi yurtdışına çıkaracağından haberi olmadığını öne sürdü.

"Serbest bırakıldı"

DHA'nın haberine göre, Soruşturma kapmasında hakkında yurt dışı yasağı konulan baba Op. Dr. Bülent Cihantimur kazayla ilgili ifade verdikten sonra adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından serbest bırakıldı.

Bülent Cihantimur, oğluna da Türkiye'ye gelip hesap vermesi için çağrıda bulundu.

'Defalarca aradım, Eylem Tok telefonlarımı açmıyor'

Cihantimur, iddiaları reddetti, vefat eden Oğuz Murat Aci’nin ailesi ile temasa geçtiğini söyledi, "Olanlar için çok üzgünüm, kayıpların geri getirilemeyeceğini biliyorum" dedi.

Cihantimur, kazazede aile için elinden gelen ne varsa ömrünün sonuna kadar yapacağını oğlunun da Türkiye’ye gelmesi ve Türk hukuku önünde hesap vermesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

İfade öncesi yazılı bir açıklama yapan baba Cihantimur, ölü ve yaralılar hakkında bilgisinin olmadığını, olayı 1.5 saat sonra öğrendiğini ifade etti.

Eylem Tok'u defalarca aramasına rağmen telefonlarını açmadığını iddia eden Cihantimur'un Eylem Tok ve oğlunun yurtdışına çıkışını planladığı iddia ediliyor.(Kısa Dalga)

Gündem