Bülent Emrah Parlak, İnce’ye Sırrı Süreyya Önder’i taklit ederek yanıt verdi: Senin yaptığını Salvador Dali yapmaz

Bülent Emrah Parlak, İnce’ye Sırrı Süreyya Önder’i taklit ederek yanıt verdi: Senin yaptığını Salvador Dali yapmaz
Muharrem İnce’ye seslenen oyuncu Bülent Emrah Parlak, “Steinbeck’i rahat bırak. Bak sana Pablo Neruda’dan örnek verdim. Senin bu yaptığını yemin ediyorum Salvador Dali yapmaz” dedi.

Kendisini desteklemeyen sanatçılar için “Sözde sanatçı” ifadesini kullanan ve gelen tepkiler üzerine özür dileyen Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye bir yanıt da oyuncu Bülent Emrah Parlak’tan geldi.

Parlak, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak, İnce’ye seslendi. Ancak eski HDP Milletvekili ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder’i taklip ederek konuşan Parlak, şunları söyledi:

“İnce, biraz önce sosyal medyadan dün paylaşmış olduğun sanatçılar açısından saçma sapan, aşağılayıcı hakaretemiz ve hepimizin bildiği tanıdığı ve de nefret ettiği bir üslup ile yapılmış olan açıklanmadan ötürü özür dilemişsin. Özür bizim toplumumuzda ve dünyadaki diğer toplumlarda insanlar içi iletişimde çok kutsal mahiyette bir yerdedir.

“Doyduktan sonra sofraya gelen tuz gibi…”

“İnce sana iki tane tavsiye vereceğim kardeşim. Eğer dinlersen zihnin berraklaşacak. Şimdi özür dilerken nedeni belli olmaz dünya edebiyatından Steinbeck’ten örnek vermişsin. Ben de sana diyorum ki kalbi kırdıktan sonra gelen özür, doyduktan sonra sofraya gelen tuz gibidir. İhtiyaç kalmaz.

“İnce, bu ülkenin kalbini kırdıktan sonra özür dilediğinde hiçbir ihtiyaç kalmayacak. Yapma, kardeşim.

“İkinci olarak da Steinbeck’i rahat bırak. Bak sana Pablo Neruda’dan örnek verdim. Senin bu yaptığını yemin ediyorum Salvador Dali yapmaz. Haydi eyvallah…”

Muharrem İnce, bugün yaptığı özür açıklamasında şunları söylemişti:

“John Steinbeck, 'Bir insana dengesini kaybettirip, sonra da normal davranmasını bekleyemezsiniz.' der. Üzerimize çok gelindi. Normalde hiç kullanmadığım bir ifade olmasına rağmen basın toplantısında ağzımdan “sözde sanatçılar” şeklinde bir ifade çıktı. Üzülerek gördüm ki bunu üzerine alınan kıymetli sanatçılarımız olmuş. Bu ifade nedeniyle, bırakın adı geçen kıymetli sanatçılarımızı, ülkemin bütün sanatçılarından özür diliyorum. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, sanatçıların başımızın üzerinde yeri vardır.” (Kısa Dalga)

Gündem