Burhanettin Bulut ilaçta KDV oranının yüzde 8’den yüzde 10’a çıkarılmasına tepki gösterdi

Burhanettin Bulut ilaçta KDV oranının yüzde 8’den yüzde 10’a çıkarılmasına tepki gösterdi
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ilaçta KDV oranının yüzde 8’den yüzde 10’a çıkarılmasına tepki gösterdi.

CHP Adana Milletvekili, Eczacı Burhanettin Bulut, ilaçlara yapılan yüzde 2’lik KDV zammına tepki gösterdi ve “Bir an önce, bırakın KDV oranını artırmayı, aksine çağdaş ülkelerde olduğu gibi zorunlu bir ürün olan ilaçta KDV’yi yüzde 8’den yüzde 10’a değil, 8’den yüzde 1’e mutlaka düşürmek gerekiyor” dedi.

'Vatandaşa düşen pay yüzde 10-20 bile olsa çok yüksek rakamlar tutuyor'

Bulut, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“İlaçta KDV oranı yüzde 8’den yüzde 10’a çıkartıldı. Biz yıllardır ilaçta KDV’nin düşürülmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Çünkü ilaç zorunlu bir ürün, mecbur kalmadıkça kullanılmayan bir ürün. İkinci önemli özelliği de çoğunlukla geri ödemesini Sosyal Güvenlik Kurumu yapıyor. Vatandaşa düşen pay yüzde 10-20 bile olsa çok yüksek rakamlar tutuyor."

'KDV’yi yüzde 8’den yüzde 10’a değil, 8’den yüzde 1’e mutlaka düşürmek gerekiyor'

"Vatandaşın bugünkü geliri ile bu ilaç bedellerini ödemesi mümkün değil. Zaten eczacı ile hasta karşı karşıya, ilaç yok, katılım payı, ilaç fiyat farkları sürekli artıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Türkiye’deki tüm ürünlere yüzde 2 oranında zam yapılmış oldu. Bir an önce, bırakın KDV oranını artırmayı, aksine çağdaş ülkelerde olduğu gibi zorunlu bir ürün olan ilaçta KDV’yi yüzde 8’den yüzde 10’a değil, 8’den yüzde 1’e mutlaka düşürmek gerekiyor.” (ANKA)

Gündem