Burhanettin Bulut'tan 'Özel ve Akşener' görüşmesi hakkında açıklama: 'Mutlaka ittifak, iş birliği diye görmek doğru olmaz'

Burhanettin Bulut'tan 'Özel ve Akşener' görüşmesi hakkında açıklama:  'Mutlaka ittifak, iş birliği diye görmek doğru olmaz'
CHP Genel Başkanı Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener arasında yarın gerçekleşecek olan görüşme hakkında konuşan Bulut, "Görüşme nereye evrilir, genel başkanların yapacakları açıklamaya bağlı. Bu ziyareti, mutlaka ittifak, iş birliği diye görmek doğru olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i 30 Kasım'da (yarın) ziyaret edeceği öğrenildi. Konuya ilişkin konuşan CHP Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut "Partileri zorlayarak bir şey yapma şansımız yok. Ama toplumun beklentileri var. Halka rağmen siyaset yapma şansınız yok” dedi.

'Görüşme nereye evrilir, genel başkanların yapacakları açıklamaya bağlı'

Gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda Özel’in Akşener’i ziyareti ile ilgili soruları yanıtlayan Bulut, “Görüşme nereye evrilir, genel başkanların yapacakları açıklamaya bağlı. Bu ziyareti, mutlaka ittifak, iş birliği diye görmek doğru olmaz. Özgür Özel yeni başkan, Meral Akşener yeni kongreden çıktı. Her ikisi de yeni yönetim” dedi.

'Halka rağmen siyaset yapma şansınız yok'

T24'ün haberine göre Bulut, ittifak kurulup kurulmayacağına yönelik sorulara ilişkin de şöyle konuştu:

“İş birliği, güç birliği olursa o yapılır. Genel Başkan da niyetini ifade ediyor, orada soru işareti yok. Genel ittifak olmayacağını herkes söylüyor. Partileri zorlayarak bişey yapma şansımız yok. Ama toplumun beklentileri var. Halka rağmen siyaset yapma şansınız yok. Hiçbir belediye başkanının da böyle işbirliğine yok diyeceğini sanmıyorum.”

'Mevcut belediye başkanlarının durumunu tespit etmek için anketler yapılıyor'

Bulut, aday belirleme süreçleri ile ilgili de şu bilgileri verdi:

“Mevcut belediye başkanlarının durumunu tespit etmek için anketler yapılıyor. O illerin ve ilçelerin belli oy oranları var. Başkanın seçildiği ilk günkü oy oranı var. Bunlar değerlendirilecek. Sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri alınacak. Sonuçta bir fotoğraf ortaya çıkaracağız. O bilgiler ışığında değerlendirmeler olacak. Bu dinamik bir süreç olacak. Tek bir anketle bitmeyecek. Aslında bu anketler belediye başkan adayını hangi yöntemle belirleyeceğimizle ilgili yol haritası olacak.”

'Kürt deyince PKK mı anlamak lazım'

Bulut, Özgür Özel’in “Kürtler daha az eşittir” sözlerinin sorulması üzerine de şunları söyledi:

“Seçim öncesi propagandaların kirli olduğun kabul etmek lazım. PKK ile görüşme, Kandil bağlantıları vesaire, bunlar iftiradır ve suçtur. Bu suçlara yönelik de adalet eşit işleseydi soruşturmalar açılması gerekirdi. Kürt deyince PKK mı anlamak lazım. Bu, ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Bunun korku politikasına dönmemesi lazım. İnandığınız neyse onu ifade etmek gerekiyor. Bundan sonra şeffaf bir politika izlenecek, açık mesaj vermeyi tercih ediyoruz. Bu ülkedeki herkesi eşit koşullarda görüyoruz.” (Kısa Dalga)

Gündem