Bursa'da annesiyle ev hapsindeki küçük kız için inceleme

Bursa'da annesiyle ev hapsindeki küçük kız için inceleme
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün incelemesi sonucunda küçük kızın devlet koruması altına alınıp alınmayacağı belli olacak.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde oğlu ile eski kayınpederi Halil A.'yı darp ettiği suçlamasıyla ev hapsine çarptırılan Ülkü A.'nın (39), bu süreçte dışarı çıkamayan 3 yaşındaki kızı P.A.A.'nın durumuna ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü inceleme başlattı. İnceleme sonucunda küçük kızın devlet koruması altına alınıp, alınmayacağı belli olacak.

Bir çocuk annesi Ülkü A., 5 yıl önce R.A. ile ikinci evliliğini yaptı. Bu evliliğinden de bir kız çocuğu bulunan Ülkü A., 2 yıl önce eşinden boşandı.

Kızının velayetini alan Ülkü, 2 çocuğu ile yaşamaya başladı. Ülkü'nün oturduğu Nilüfer ilçesindeki eve, 17 Mayıs'ta eski kayınpederi Halil A. geldi. Torunu P.A.A.'yı götürmek isteyen Halil A. ile Ülkü A. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine iddiaya göre, Ülkü ve oğlu Ahmet Baran Yıldırım (20), Halil A.'yı darp etti.

Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada Ülkü A. ev hapsine çarptırıldı, lise öğrencisi oğlu da tutuklanıp, cezaevine gönderildi. Bu süreçte annesinin cezası nedeniyle dışarıya çıkamayan 3 yaşındaki P.A.A. da mağdur oldu.

Ev hapsi nedeniyle kızının en temel ihtiyaçlarını bile karşılamadığını belirten Ülkü Al'nın durumunun haberleştirilmesinin ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı. Eve gidip, bilgi alan uzmanlar, dava dosyasında ve çevrede inceleme yaptı. İnceleme sonucunda küçük kızın devlet korumasına alınıp alınmayacağı belli olacak.

Ülkü A., "Parka gidiyorduk, aşağıya iniyorduk, arkadaşları ile geziyorduk. Sürekli araba ile geziyorduk. Sosyalleşiyorduk, oyunlar oynuyorduk. Kızım, bunların hepsinden mahrum kaldı Kızım da benimle ev hapsi yaşıyor. Cama çıkıyor, parka gitmek istiyor, arkadaşlarına sesleniyor. Depresyona giriyor. Öfkesini kontrol edemiyor. Sürekli problem yaşıyoruz" demişti. (DHA)

Gündem