Bursa'da tur otobüsü devrildi: Beş ölü

Bursa'da tur otobüsü devrildi: Beş ölü
Bursa'nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkıp, şarampole devrilen tur otobüsünde beş kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden Mudanya'ya gelen yolcuların taşındığı 43 ACT 702 plakalı tur otobüsü İnegöl ilçesinin Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkiisinde şarampole yuvarlandı.

İddiaya göre freni patladığı belirtilen ve 20 metre sürüklenen otobüs, ağaca çarparak durdu. İhbarla bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

kaza.jpg

Kazada şoför Kenan Yiğit dahil üç kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı. Yaralılar, ilk müdahale sonrası ambulanslarla İnegöl ve Domaniç'teki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan ikisi tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti. Hastanelerde tedavi gören 38 yaralıdan dördünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

'KAZA NEDENİ TEKNİK İNCELEME İLE ORTAYA ÇIKACAK'

Bursa Valisi Yakup Canbolat inceleme için kaza yerine geldi. Canbolat, "Kazanın sebebi; teknik inceleme ile ortaya çıkacaktır. Şu an bir şey söylemek mümkün değil. Büyük geçmiş olsun" dedi.

ÖLENLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kazada sürücü Kenan Yiğit (47) ile birlikte hayatını kaybeden 4 yolcunun kimlikleri belli oldu. Şule Dağdelen (48), Nazan Kaytan (52), Mustafa Kemal Girgin (52) ile Fatih Kalemiş’in (54) yaşamını yitirdiği belirlendi. Fatih Kalemiş’in, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Yeni Mahalle'nin muhtarı olduğu öğrenildi. (DHA)

Gündem