Bursa'da yeğenini çöp eve kilitleyen Pınar A.'nın yargılandığı davada bir sonraki duruşma 4 Ekim'de

Bursa'da yeğenini çöp eve kilitleyen Pınar A.'nın yargılandığı davada bir sonraki duruşma 4 Ekim'de
Bursa'da yeğenini çöp evde bulunan Pınar A.'nın 27 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada bir sonraki duruşma 4 Ekim'e ertelendi.

Bursa'da çöp evde bulunan 9 yaşındaki C.M.A.'ya bakan teyzesi Pınar A. hakkında "kişiyi hürriyetten yoksun kılma", "ihmalli davranışla kasten öldürmeye teşebbüs" ve "çocuğa karşı eziyet" suçlamasıyla Bursa 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada dün üçüncü duruşma görüldü.

Duruşma basına kapalı yapıldı

Duruşma gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı olarak yapıldı. Mahkeme heyeti, Kamuran Pınar A.'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için davayı 4 Ekim'e erteledi.

'Çocukların ihmal edilmesi ve istismara uğramaması için mücadele ediyoruz'

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCIM) duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yaptı. UCİM Bursa Temsilcisi Mine Rana Kahramanoğlu, "Davanın başından beri takipçisiyiz. Çocuğumuz şu anda güvende. Duruşma, eksiklikler nedeniyle 4 Ekim'e ertelendi. Gönüllü avukatlarımızla birlikte buradayız. Çocukların ihmal edilmesi ve istismara uğramaması için mücadele ediyoruz" dedi.

Ne olmuştu?

Bursa'da dairesini Kamuran Pınar A.'ya kiraya veren Aydın S., kirasını ödemeyen Kamuran Pınar A.'ya dava açmış ve mahkeme, evin tahliye edilmesine karar vermişti. Bunun üzerine dairenin kapısını çilingir yardımıyla açan icra ekibi, çöplerle dolu bir evle karşılaşmıştı. Bunun üzerine evin temizliğini yapan Nilüfer Belediyesi temizlik görevlileri, kapısı kilitli bir odada çöplerin arasında 9 yaşındaki C.M.A.'yı baygın halde bulmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem