Çağlayan saldırısında gözaltına alından 48 kişi için tutuklama talebi

Çağlayan saldırısında gözaltına alından 48 kişi için tutuklama talebi
Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önündeki polis noktasına yönelik saldırının ardından gözaltına alınan 48 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklanması talep edilenler arasında, 2 yılı aşkın süredir ev hapsinde olan Ayten Öztürk de bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik silahlı saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 96 kişi adliyeye çıkarıldı.

DHA'nın haberine göre, gözaltına alınan 48 kişi tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer 48 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edildi.

Operasyon düzenlenen yerler arasında Halkın Hukuk Bürosu, İdil Kültür Merkezi ve Halkın Gücü TV gibi kurumlar da yer alıyor. Gözaltına alınanlar arasında Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sarıyer Şube yöneticisi Şimal Deniz, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi aileleri ile 2 yılı aşkın süredir ev hapsinde olan Ayten Öztürk de bulunuyor. (Kısa Dalga)

Gündem