Van seçimi protestoları: Çağlayan'da avukatların basın açıklamasına polis engeli

Yerel seçimlerde oyların yüzde 55'ini alarak yarışı birinci sırada tamamlayan Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmemesine hukukçulardan da geldi. Açıklama yapmak isteyen avukatlara polis müdahale etti.

İstanbul Adliyesi Meydanı’nda bir araya gelen 10’un üzerinde hukuk derneği ve örgütü, kararın hukuksuz olduğuna dikkat çekmek için açıklama yapmak istedi. Yapılmak istenen açıklamaya adliye önünü çevreleyen polis izin vermedi. Kağıthane Kaymakamlığı kararı doğrultusunda açıklama izni olmadığını anons eden polis, grubun dağılmasını istedi.

“Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile açıklama yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Avukatlar yapılan müdahaleyi alkışlar ile protesto etti.

581a8b10-28e9-4761-8ee1-eb3e9ed0f6ed-1.jpg

Avukatların adliyeye girişine izin verilmiyor

Polis müdahalesinin ardından toplu şekilde Çağlayan Adliyesi’ne girmek isteyen avukatlar bu kez de güvenlik engeli ile karşılaştı. Adliyenin avukat girişi kapatıldı, avukatların adliyeye girişlerine izin verilmedi. Duruma tepki gösteren avukatlar, “Abdullah Zeydan onurumuzdur” sloganları attı.

Adliyenin girişinde bekleyen avukatlara başsavcılık talimatıyla slogan atılmaması ve tek tek girilmesi halinde kapıların açılacağı ifade edildi. Yapılan görüşmelerde avukatlar tek tek slogan atmayan adliyeye girebildi.

Avukatlara adliyeye girişi sırasında tekrar müdahale edildi. Çağlayan binasına giren çevik kuvvet ekipleri ile avukatlar arasında arbede yaşandı. Avukatlar, “polis dışarı” sloganları atıyor.

Avukatlar ile polis arasında yaşanan arbedede basın da arada kaldı. (Kısa Dalga)

Gündem