Cami imamı bıçaklandı, peş peşe tepkiler geldi

Cami imamı bıçaklandı, peş peşe tepkiler geldi
Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı. İmamın ve yaralanan Bilal Erdem'in durumlarının ağır olduğu bildirildi. Zanlı gözaltına alınırken "Allahu ekber" diye bağırdığı belirtildi. Olayın üzerine peş peşe tepkiler geldi. Gazeteci Alican Uludağ bu kişinin selefi olma ihtimali üzerinde durdu.

Cami içinde İsrail aleyhine slogan attı Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca da olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

DHA'ya göre, olayla ilgili polis ekiplerince yapılan incelemede, şüpheli Ö.S'nin akşam namazının ardından Fatih Camisi'nde "Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar" şeklinde bağırması üzerine imam Usta'nın Ö.S'yi cami içerisinde bağırmaması için uyardığı tespit edildi.

Gazeteci Alican Uludağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda zanlının selefi ihtimali üzerinde durdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e camide yapılan saldırıyı kınıyor, Usta ve Erdem'e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: İstanbul Fatih Camii'nde imam hatip Galip Usta hocamıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendilerine yüce Rabbimizden acil şifalar diliyor, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız.

İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu: Bu akşam İstanbul’da Fatih Camii’de meydana gelen menfur saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendik. Saldırıda yaralanan Fatih Camii imamı Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Saldırıyı şiddetle kınıyor ve soruşturmanın titizlikle yürütülmesini temenni ediyoruz. (Kısa Dalga)

Gündem