Cami imamına saldıran Salgın: Beş vakit namaz kılan biriyim

Cami imamına saldıran Salgın: Beş vakit namaz kılan biriyim
Fatih Camii imamına saldıran Ömer Salgın'ın ifadesi ortaya çıktı. Salgın'ın "Bildiğim kadarıyla bir sağlık problemim yoktur. İki kez evlilik yaptım. Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Beş vakit namaz kılan biriyim" dediği öğrenildi.

Şüpheli savcıya verdiği ifadede, “Okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim” dedi. Tekbir getirdiğini söyleyen şüpheli sonrasında olanları ise hatırlamadığını söyledi.

Şüpheli Ömer Salgın savcıya verdiği ifadede evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi. Ticaret işiyle uğraştığını söyleyen Salgın, aylık ortalama gelirinin ise 500 bin lira olduğunu söyledi. Daha önce ailevi problemler yaşadığını söyleyen Ömer Salgın, “Bildiğim kadarıyla bir sağlık problemim yoktur. İki kez evlilik yaptım. Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Beş vakit namaz kılan biriyim” dedi. Fatih Camii’ne vakit namazları için gittiğini söyleyen şüpheli, “En son ortağım olan Samet N. isimli şahsın eski eşim olan M.S ile ilişkisinin olduğunu öğrendim. Bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum” dedi.


'Anlık bir refleks'

Olayda kullandığı çakının kendisine ait olduğunu söyleyen şüpheli, “İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle çok bunaldığımdan ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim. Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir” dedi.
Şüpheli ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından, “öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Kısa Dalga)

Gündem