Cami, okul işlerine karıştı: Cuma hutbesinde seçmeli din dersleri tavsiyesi!

Cami, okul işlerine karıştı: Cuma hutbesinde seçmeli din dersleri tavsiyesi!
Diyanet İşleri Başkanlığı “eğitime” el attı. Cuma hutbesinde çocukların “Kuranı kerim”, “Peygamberimizin hayatı” ve “Temel dini bilgiler” derslerine yönlendirilmesi istendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cuma hutbesinde velilerden, çocuklarını “Kuranı kerim”, “Peygamberimizin hayatı” ve “Temel dini bilgiler” derslerine yönlendirmeleri istendi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre; bu haftaki cuma hutbesinin konusunu “En güzel isimler Allah’a aittir” olarak belirleyen Diyanet, hutbenin son bölümünde bu dersler üzerinden cami cemaatine ve velilere “yönlendirme yapılması” çağrısında bulundu.

“Hutbemi bitirirken önemli bir hususu hatırlatmak istiyorum” denilen hutbede, seçmeli ders olarak okutulan “Kuranı kerim”, “Peygamberimizin hayatı” ve “Temel dini bilgiler” derslerine işaret edildi ve “2023-2024 eğitim öğretim yılı için okullarımızdaki ders seçimleri başlamıştır. Yavrularımızın bu dersleri seçmeleri için gerekli hassasiyeti gösterelim. Ciğerparelerimizin, rabbimizi, peygamberimizi, kitabımızı, hâsılı yüce dinimiz İslam’ı öğrenmelerinin en kıymetli sorumluluğumuz olduğunu unutmayalım” denildi.

Hutbede ders yönlendirmesi yapılmasına tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay,“İktidar, birkaç yıldır MEB eliyle seçmeli dersleri, ‘belli derslerin arasından seçmeli’ hale getirdi. Ancak sonuç yetersiz bulunuyor olmalı ki eğitimle ilgili bir konuda bu kez Diyanet devreye sokuluyor” dedi.

Gündem