Can Atalay, Hataylılara seslendi: 'Hatay’daki büyük yıkımın sebebi olanlar sizlerle buluşmamı engelliyor'

Can Atalay, Hataylılara seslendi: 'Hatay’daki büyük yıkımın sebebi olanlar sizlerle buluşmamı engelliyor'
Cezaevindeki milletvekili Can Atalay, vekili olduğu Hataylılara seslenerek "Hatay’a ses olmak, Hatay için canla başla çalışabilmek isterdim. Fakat Hatay’daki büyük yıkımın sebebi olanlar, deprem sonrası yaşanan sorunların failleri, sizlerle buluşmamı engelliyor" dedi.

Can Atalay, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilmişti.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, Gezi davasından hükümlü olarak bulunduğu Silivri 9 No’lu Cezaevi'den Hataylılara mesaj gönderdi. Atalay, "Hatay’da yaşanan kayıpların hesabını sormak, suya dahi erişemeyen sizlerin sesi olmak, kayıpları içerisinde yokluğa itilen bir kentin mücadelesini büyütmek için aranızda olmayı çok istiyorum" ifadelerini kullandı.

'Hatay’a ses olmak, Hatay için canla başla çalışabilmek isterdim'

Atalay, mesajında şunları kaydetti:

“Sevgili Hataylılar, Türkiye İşçi Partisi’nin kıymetli üyeleri, değerli konuklar, sosyalizm için omuz omuza mücadele verdiğimiz tüm yoldaşlar, hepinizi en samimi duygularımla kucaklıyorum. TİP Hatay İl Örgütü’nün ve Hataylıların üzerimde emeği büyüktür.

Depremler sonrası Hatay’da yaşanan büyük yıkımlar ve kayıpların içerisinde, bana sahip çıkan sizlere karşı, sorumluluğumu yerine getirememenin mahcubiyetini yaşıyorum. Hatay’a ses olmak, Hatay için canla başla çalışabilmek isterdim. Fakat Hatay’daki büyük yıkımın sebebi olanlar, deprem sonrası yaşanan sorunların failleri, sizlerle buluşmamı engelliyor.

can.png

'Mesele bugün Can Atalay’ı aşmış, Cumhuriyetimizin varlık sorununa dönüşmüştür'

Mesele bugün Can Atalay’ı aşmış, Cumhuriyetimizin varlık sorununa dönüşmüştür. Bütün bu süreçte altında en fazla ezildiğim bana sahip çıkan Hataylıların sesi olamamak, Hatay için canla başla çalışamamak.

Hatay’da yaşanan kayıpların hesabını sormak, suya dahi erişemeyen sizlerin sesi olmak, kayıpları içerisinde yokluğa itilen bir kentin mücadelesini büyütmek için aranızda olmayı çok istiyorum. Hatay’ın kavgasını veren siz yoldaşlarımla omuz omuza verebilme ümidiyle selamlıyorum.

'Kısa zamanda omuz omuza vermek dileğiyle'

Türkiye İşçi Partisi Hatay İl Örgütüne, tüm yoldaşlarıma verdikleri mücadele için teşekkür ederim. Kongremizin Hatay davası ve sosyalizm mücadelesi için yararlı olacağına inanıyorum. Hataylıların sesi olan Hatay İl Örgütümüz, önümüzdeki yerel seçimlerde de bir başarının mimarı olacaktır.

Kısa zamanda omuz omuza vermek dileğiyle… Selam olsun sosyalizmin aydınlık geleceğine! Baki ilk selam!" (Kısa Dalga)

Gündem