Can Atalay nöbeti 5'inci gününde

Can Atalay nöbeti 5'inci gününde
Can Atalay için adalet nöbetinin 5'inci gününde konuşan TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek, "Beş gündür Çağlayan Adliyesi önünde bekliyoruz. Alınamayan, bekletilen ve yavaşlatılan bir süreç var." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin hakkında 2 defa "hak ihlali" kararı vermesine rağmen hala tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki bekleyiş beşinci gününde de devam etti.

Nöbette basın açıklaması yapan TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek, Atalay'ın serbest bırakılmamasının Hatay halkına ihanet olduğunu söyledi.

"Yavaşlatılan bir süreç var"

Akyürek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beş gündür Çağlayan Adliyesi önünde bekliyoruz Çünkü Anayasa Mahkemesi'nin ikinci 'hak ihlali' kararının üzerinden tam beş gün geçti. Alınamayan, bekletilen ve yavaşlatılan bir süreç var. Bu süreç, depremde altüst olan Hatay halkına ihanettir. 226 gün önce halkın oylarıyla seçilen Can Atalay'ı tuttuğunuz her dakika, halka karşı suç işlemeniz anlamına gelmektedir. Anayasa Mahkemesi tarafından iki kez ihlal kararı verilmişken, Can Atalay'ın tahliyesi için uzattığınız bu süreçten sorumlusunuz."

"Hatay'a ihanet ediyorsunuz"

"226 gündür Can Atalay'ın özgürlüğünü geciktirmek, Hatay halkının yanına gidip görevine devam etmesini engellemek demektir. Geldiğimiz noktada, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı acilen yazıp göndermeli ve 13. Ağır Ceza mahkemesi de kararı derhal uygulamalıdır. Gecikilen her gün sadece hak ihlali değil, aynı zamanda depremde yerle bir olmuş Hatay halkının iradesinin bekletilmesidir. Halkın iradesini tutsak tutarak Hatay'a ihanet ediyorsunuz. Türkiye İşçi Partisi olarak, bu sürecin gece gündüz takipçisi olmaya devam edeceğiz. Can Atalay'ı alana kadar sokaklardayız." (ANKA)

Gündem