Can Atalay’ın avukatları tahliye için Yargıtay’a başvurdu: Tutuklulukta geçen her gün haksız tutuklamadır

Can Atalay’ın avukatları tahliye için Yargıtay’a başvurdu: Tutuklulukta geçen her gün haksız tutuklamadır
Hatay milletvekili seçilen Gezi tutuklusu Can Atalay’ın avukatları, Yargıtay'a tahliye talebinde bulundu. Avukat Evren İşler, "Bu aşamadan sonra tutuklulukta geçen her gün haksız tutuklamadır" dedi.

Gezi Davası'nda 25 Nisan 2022'de 18 yıl hapis cezasına çaptırılarak tutuklanan, 14 Mayıs'taki Milletvekili Genel Seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay'ın mazbatasını dün avukatları Hatay Adliyesi'nden almıştı.

Sözcü gazetesinden Sevgim Begüm Yavuz'ın haberine göre, Can Atalay'ın avukatı Evren İşler, milletvekili seçilen Atalay'ın tahliyesi için Yargıtay'a başvuruda bulunduklarını açıkladı.

İşler, “ Anayasa'nın 83. maddesi açık. Milletvekili dokunulmazlığı ve seçilme hakkı uyarınca tahliyesine karar verilmesi gerekir. Biz başvuruyu yaptık. Bu başvuruyu yapmak için mazbatanın alınması gerekiyordu, onu bekledik. Mazbata hazırlandıktan sonra da derhal başvurumuzu yaptık ve tahliyesinin talep ettik. Dosya Yargıtay'da. Bu aşamadan sonra tutuklulukta geçen her gün haksız tutuklamadır" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem