Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem: İstanbul'da hissedildi

Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem: İstanbul'da hissedildi
AFAD Deprem, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD Deprem) merkez üssü Çanakkale Yenice olan bir depremin meydana geldiğini duyurdu.

4.9 büyüklüğündeki depremin 10.44 kilometre derinlikte gerçekleştiği ifade edildi.

Saat, 21:38'de meydana gelen deprem korkuya neden oldu.

Başta İstanbul olmak üzere Ege ve Marmara bölgesinde çok sayıda ilde hissedildi.

'Büyük İstanbul depremi' endişesi taşıyan İstanbullular kısa süreli panik yaşadı.

Depremi hissedilen bölgelerde vatandaşlar endişe ile evlerinden çıkarken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Yerlikaya: Saha taramalarına başlamıştır

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili sosyal medyadan yaptığı ilk açıklamada, “Çanakkale Yenice'de 4.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

AFAD: Olumsuz bir durum bulunmamaktadır

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Çanakkale ilimizin Yenice ilçesinde saat 21.38’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi. (Kısa Dalga)

Gündem