Çanakkale'deki yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor: Valilik, İzmir yolunun kullanılmamasını istedi

Çanakkale'deki yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor: Valilik, İzmir yolunun kullanılmamasını istedi
Çanakkale'de Kayadere köyü yakınlarında öğle saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, "Bugün öğlen Damyeri’nde başlayan yangın maalesef aşırı rüzgar ve sıcaklığın etkisiyle çok daha geniş bir alanı sardı. Şu gördüğünüz Radartepesi’nde ve arkasındaki Kepez bölgesinde çok hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi. Valilik ise kullanılacak yollarla ilgili açıklama yayınladı.

Çanakkale'de bugün henüz nedeni belirlemeyen bir nedenle öğle saatlerinde yangın çıktı. Yangına ekipler havadan ve karadan müdahaleyi sürdürüyor. Rüzgarın etkisiyle alevler çevreye yayılmaya devam ediyor.

dha-43b7450413fc4af161d59381cd293711-3.jpg

CHP Milletvekili İsmet Güneşhan, “Bugün yine yüreğimiz, ciğerlerimiz yanıyor. Bugün öğlen Damyeri’nde başlayan yangın maalesef aşırı rüzgar ve sıcaklığın etkisiyle çok daha geniş bir alanı sardı. Radartepesi’nde ve arkasındaki Kepez bölgesinde çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu anda helikopter ve uçaklarla kontrol altına alınmaya çalışılıyor ama gerçekten çok zor. Hepimize çok büyük geçmiş olsun” dedi.

dha-43b7450413fc4af161d59381cd293711-8.jpg

Güneşhan Kepez bölgesinin risk altında olduğunu belirterek, “ Daha önce Kayadere ve bizim Çanakkale bölgesinin su ihtiyacını karşılayan baraj da ciddi bir tehlike atlattı. Şu anda Kepez tarafına doğru yangın ilerliyor. Bir an önce kontrol altına alınması en büyük dileğimiz. Kontrol altına alınması için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor” diye konuştu.

dha-43b7450413fc4af161d59381cd293711-1.jpg

Köylüler, kız öğrenci yurdunda misafir edilecek

Çanakkale Valiliği'nden yangına ilişkin, "İlimiz merkez Kayadere köyü civarında çıkan orman yangınına 30 hava aracı ile müdahale edilmesine rağmen yangın rüzgarında etkisi ile büyüme eğilimi göstermiştir. Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir" açıklaması yapıldı.

dha-43b7450413fc4af161d59381cd293711-2.jpg

Valilik ayrıca yurttaşları; orman yangınlarına müdahale için arazöz ve iş makinelerinin yoğun olarak çalışmasından dolayı acil durumlar dışında Çanakkale İzmir yolunu kullanmamaları konusunda uyardı. (ANKA)

Gündem