Canan Kaftancıoğlu, AYM'nin Can Atalay kararını ertelemesine tepki gösterdi: 'Mazerete değil adalete ihtiyacımız var'

Canan Kaftancıoğlu, AYM'nin Can Atalay kararını ertelemesine tepki gösterdi: 'Mazerete değil adalete ihtiyacımız var'
Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararını ertelemesine ilişkin açıklama yapan Kaftancıoğlu, "Demirtaş’ta da aynı mazeret, sanıyorum benim dosyamda da aynı mazeret. Mazerete değil adalete ihtiyacımız var" dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası'nda aldığı ceza Yargıtay tarafından onanan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın bireysel başvurusuna ilişkin görüşme, bir üyenin dosyaya hazırlanamadığı gerekçesiyle ileri bir tarih ertelendi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi davasında aldığı 18 yıl hapis cezası kesinleşen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın bireysel başvurusunu bugün (12 Ekim) görüşecekti. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Mazeret yargısı" diyerek karara tepki gösterdi.

'Mazerete değil adalete ihtiyacımız var'

Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Mazeret yargısı… Mazeretleri çeşitlendirseler hiç olmazsa. Demirtaş’ta da aynı mazeret, sanıyorum benim dosyamda da aynı mazeret. Mazerete değil adalete ihtiyacımız var!"

canan-kaftancioglu.png

Ne olmuştu?

14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Gezi Davası tutuklusu avukat Can Atalay, Anayasa Mahkemesi'ne 'hak ihlali' başvurusunda bulunmuştu.

5 Ekim'de yapılan toplantıda, Atalay'ın başvurusunun Genel Kurul'a sevkine ve 12 Ekim tarihinde görüşülmesine karar verilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem