Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'daki selden etkilenen aileyi ziyaret etti: Afetin partisi, siyaseti olmaz

Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'daki selden etkilenen aileyi ziyaret etti: Afetin partisi, siyaseti olmaz
İstanbul’da yaşanan sel felaketinde evleri kullanılamaz hale gelen Aslan ailesini ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Doğal afetlerin siyasetini yapanları ben hep eleştiririm. Bu doğal afetlerin ne partisi olur, ne siyaseti olur. Siyaset niye yapılır? Vatandaş için yapılır. İşte şu mağduriyeti gidermenin adıdır siyaset" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ve CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı ile birlikte geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan sel felaketinde evleri kullanılamaz hale gelen Aslan ailesini ziyaret etti.

Kaftancıoğlu; Başakşehir 1. Kısımda apartman görevlisi olarak çalışan ve evi sel felaketi sonrası kullanılamaz hale gelen Habil Aslan’ın olabildiğince ihtiyaçlarının karşılanacağının sözünü verdi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaftancıoğlu ayrıca, yaşanan sel felaketi ile ilgili şunları söyledi:

'Siyaset niye yapılır? Vatandaş için yapılır'

"En azından cana gelmemiş olması hepimizin en büyük tesellisi. Biz başkanlarımızla konuşuruz bu süreci en hızlıca toparlayabilmek için nasıl katkı sunabiliriz biz birlikte değerlendiririz. Doğal afetlerin siyasetini yapanları ben hep eleştiririm.

Bu işin siyasetten ziyade ne olursa olsun vatandaşı korumaya dönük çalışmak lazım ama en azından devletin yaptığı bir hastaneyi, metroyu sel basmasının hepimizin çok dikkatli olması gerektirdiğini düşünüyorum. Bu doğal afetlerin ne partisi olur, ne siyaseti olur. Siyaset niye yapılır? Vatandaş için yapılır. İşte şu mağduriyeti gidermenin adıdır siyaset. Şu mağduriyeti gidermenin adıdır siyaset. Hepimiz elimizden ne gelirse şu mağduriyetinizi gidermeye çalışacağız." (ANKA)

Gündem