Canan Kaftancıoğlu vatandaşları oylarını kullandıkları okullara giderek sandıklara sahip çıkmaya çağırdı

Canan Kaftancıoğlu vatandaşları oylarını kullandıkları okullara giderek sandıklara sahip çıkmaya çağırdı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sandıklar kapanmadan hemen önce vatandaşlara çağrıda bulunarak "Şimdi biz vatandaşlarımız oylarını verdikleri gibi oylarına sahip çıkmaları için oyları açılırken kendilerini oy verdikleri okullara davet ediyoruz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, oy verme işlemleri sona ermeden kısa bir süre önce oylara sahip çıkma çağrısında bulundu. İstanbul'da oy verme işlemleri hakkında da bilgilendirmede bulunan Kaftancıoğlu "Seçmeninin yüzde 90’ının üzerinde oy kullandığını tahmin ediyoruz" dedi.

'İstanbul'da ve Türkiye'de rekor bir katılım bekliyoruz'

Kaftancıoğlu şunları söyledi:

"1951 okulda ve cezaevi sandıklarıyla birlikte toplam 30 bin 858 sandıkta vatandaşlar oy kullandı. İstanbul'da bir bahar var. Okulda oy kullanan vatandaşlarımız bir demokrasi şöleni haline getirdikleri okullarda oylarını kullanarak iradelerini ortaya koymuşlardır. İstanbul'da ve Türkiye'de rekor bir katılım bekliyoruz."

'Sorunsuz tam bir bahar havasında vatandaşlarımız oylarını kullandılar'

"1 milyon 359 867 seçmeninin yüzde 90’ının üzerinde oy kullandığını tahmin ediyoruz. Bütün oy kullanan vatandaşlarımıza şunu ifade etmek isterim: Hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar oy kullandıkları, demokrasiye sahip çıktıkları için kendilerine teşekkür ederim. Oy kullanma esnasında münferit ufak tefek bir iki olayı saymazsak eğer tamamen sorunsuz tam bir bahar havasında vatandaşlarımız oylarını kullandılar."

"Bir ilçede trafoda çıkan yangın anında söndürüldü. Yine bir kaç ilçemizde birkaç vatandaşın mükerrer oy kullanması ile ilgili görevli arkadaşlar işlemleri yaptılar. Yine bir ilçede 142 belgesi ile mükerrer oy kullanması söz konusu oldu. Bir sandık kurulu başkanı görevini yerine getirmediği için görevden uzaklaştırıldı."

'Oylarına sahip çıkmaya davet ediyoruz'

"İstanbul'da sandıklarda kapandı kapanmak üzere. Oylar kullanıldı. Şimdi biz vatandaşlarımız oylarını verdikleri gibi oylarına sahip çıkmaları için oyları açılırken kendilerini oy verdikleri okullara davet ediyoruz. Oy sayımı yapıldıktan sonra oy çuvalları arkadaşlarımızın eşliğinde İlçe Seçim Kurullarına gidecek ve ilerleyen saatlerde sizleri an be an bilgilendireceğiz. Oyunu kullanan bütün vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Sandık başlarında verilen oylara sahip çıkan görevlilere teşekkür ediyorum." (Kısa Dalga)

Gündem