Canlı yayında İmamoğlu'na ölüm tehdidi: Suçsa suç, ya ben ya başka birisi...

Canlı yayında İmamoğlu'na ölüm tehdidi: Suçsa suç, ya ben ya başka birisi...
Sosyal medyada iktidar savunuculuğu ile bilinen Mert Armağan'ın YouTube yayınına katılan Nevzat Kaya adlı kişi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik ölüm tehdidinde bulundu. Kaya, İmamoğlu'na hakaret de etti.

Dün AKP'den istifa ettiğini duyuran sosyal medya fenomeni Mert Armağan'ın YouTube kanalı Kanal Türkiye yayınına katılan Nevzat Kaya adlı kişi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik ölüm tehdidinde bulundu.

Kaya İmamoğlu'na yönelik şu sözleri sarf etti: "Dişe dişse dişe diş, kana kansa kana kan. Vermeyiz hemşerim, 1820'ler geçti, şunlar bunlar geçti. Ekrem İmamoğlu zannetmesin ki, o itlerin, o şerefsizlerin oylarıyla cumhurbaşkanı olacak. Suçsa suç. Ya ben ya başka birisi onu yaşatmaz."

Yayının bu kısmı sosyal medyada gündem olması üzerine, Kaya'yı daha önce de yayınlarına çıkaran Mert Armağan canlı yayın olduğu için sözlere müdahale edemediğini savundu.

Özür diledi

Armağan paylaşımında şunları kaydetti: "Bugün YouTube Kanalımıza Canlı Yayınımıza Konuk Olan Nevzat Kaya ne yazık ki birtakım kabul edilemez ifadelerde bulunmuştur. Amasız fakatsız, Ekrem İmamoğlu’nu kimse canı ile tehdit edemez. Demokrasinin gerektirdiği gibi seçimle gelen ancak seçimle gider. Kendisi ile ilişik kesilmiş olup tekrar bir yayın yapılmayacaktır. Canlı yayında bu tarz şeylerin önüne geçmek ne yazık ki mümkün olmamakla beraber yine yayın sahibi olarak bu yaşanandan dolayı başta Sayın İmamoğlu olmak üzere halkımızdan özür diliyorum. Bu tarz söylemler kime karşı olursa olsun asla kabul edilemez. Ayrıca yaşanan yakışıksız olaydan dolayı canlı yayını yayından kaldırıyorum."

AKP'den araba istediği ortaya çıkmıştı

Öte yandan Mert Armağan seçimin hemen ardından AKP İstanbul İl Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Ömer Faruk Övenç ile tartışma yaşamıştı.

Övenç, Armağan'a "Sen partiye gelip benden usulsüzce araba isteyen adamsın” demiş, Armağan ise kabul etmiş ancak bunu parti için yaptığını savunmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem