'Çarpıcı deprem fotoğraflarına edebi yazı isteyen' Oksijen gazetesi özür diledi

'Çarpıcı deprem fotoğraflarına edebi yazı isteyen' Oksijen gazetesi özür diledi
'Deprem fotoğrafına edebi yazı' serisi tepki çeken Oksijen gazetesi özür diledi: "Kullandığımız anonslarda bazı sorunlu ifadeler kullanıldığını kabul ediyor ve özür diliyoruz. "

Oksijen’in “deprem fotoğraflarına edebi yazı” serisi sosyal medyada tartışma yarattı. Haftalık gazete Oksijen'in web sitesinde "Edebiyatçılar depreme dair en çarpıcı kareleri yazdı" başlığıyla bir foto-galeri yayınlandı.

Fotoğraflara ilişkin yazılar gazetenin sitesinde ve sosyal medya hesaplarında şu ifadelerle duyuruldu:

“Fotoğrafların dili yoktur, konuşmazlar. Ama istedik ki bu kez sesleri duyulsun. Sözü işin üstatlarına bıraktık. Depreme dair en çarpıcı kareleri Ayfer Tunç, Buket Uzuner, Tuna Kiremitçi, Aslı Perker, Nedim Gürsel, İsmail Güzelsoy, ve Seray Şahiner kaleme aldı. Oksijen’de."

Oksijen'in deprem fotoğraflarına ilişkin ünlü yazarların kısa yazılarına yer vermesi ve bunu duyurma şekli çok sayıda yazar ve gazeteci ile sosyal medya hesabı tarafından tepkiyle karşılandı.

Gazete Oksijen tepkilerin ardından, "Kullandığımız anonslarda bazı sorunlu ifadeler kullanıldığını kabul ediyor ve özür diliyoruz. Ancak buradan hareketle 'Oksijen'in acıdan nemalanmaya çalıştığına' yönelik eleştirileri hak etmediğimizi düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

(Kısa Dalga)

Gündem