Çarşı davası bir kez daha ertelendi: ATK raporu bekleniyor

Çarşı davası bir kez daha ertelendi: ATK raporu bekleniyor
Gezi eylemlerine ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 kişinin yargılandığı dava, olay yeri görüntülerine ilişkin bilirkişi raporunun hazırlanmaması nedeniyle bir kez daha ertelendi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 kişinin yargılandığı davaya İstanbul 13. Ağır Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya üç tutuksuz sanık ile sanık avukatları katıldı.

DHA'nın haberine göre, mahkeme başkanı, dönemin Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne yönelik gerçekleştirilen eylemlere ilişkin kamera ve görüntü kayıtlarına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun henüz hazırlanmadığını bildirdi.

Bunun üzerine söz alan sanıklar ve avukatları, rapor hazırlandıktan sonra beyanda bulunacaklarını söylediler.

Sanık Volkan Eroğlu, 1 yıl önce Adli Tıp Kurumu'na gönderilen dosyaya dair raporun hala hazırlanmamasına tepki göstererek, "10 sene sonra gelir mi acaba hakim bey?" diye sordu.

Duruşma, adli tıp kurumu raporunun beklenilmesine karar verilerek 1 Şubat'a ertelendi.

Yargıtay beraat kararını bozmuştu

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Darbeye teşebbüs", "Terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Suç örgütü kurmak ve yönetmek", "Polise direnmek", "Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet" suçlarından yargılanan 35 kişi hakkında, 29 Aralık 2015 tarihinde beraat kararı verilmişti.

Savcılığın temyiz talebi üzerine Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 18 Mart 2021 tarihinde yerel mahkemenin kararını oybirliğiyle bozmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem