Çatısında sadece döküntüler vardı... AKP'li Şamil Tayyar’ın adını taşıyan kültür merkezini yıktılar

Çatısında sadece döküntüler vardı...  AKP'li Şamil Tayyar’ın adını taşıyan kültür merkezini yıktılar
AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar'ın adını taşıyan kültür merkezi yıkıldı. "Sadece tavanında sıkıntılar ve döküntüler vardı" diyen yerel gazeteci Mehmet Bozkurt'u Tayyar'da gazetemize konuşarak doğrulamış oldu. Kültür Merkezi'nin yıkılma nedeni henüz açıklanmadı.

YAVUZ KARAMAHMUTOĞLU

Gaziantep Detay Gazetesi sahibi Mehmet Bozkurt Nurdağı'nda bulunan Şamil Tayyar Kültür Merkezi'nin yıkıldığını duyurdu.

Bozkurt "Gaziantep'in ve Ak Parti'nin önde isimlerinden Şamil Tayyar’ın adını taşıyan kültür merkezini yıkmışlar. Halbuki, bina ayaktaydı. Sadece tavanında sıkıntılar ve döküntüler vardı. Kültür merkezini ayağa kaldırmak ve eski haline getirmek yerine neden yıkmayı tercih etmiş olabilirler ki? Demek ki, Şamil Bey'in adına ilçede eser olsun istenmemiş. Nereden nereye! Hayırlısı bakalım!" mesajını paylaştı.

Konuya ilişkin ulaştığımız AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar gazetemize şu açıklamayı yaptı:

"Deprem döneminde biz oradaydık, çatıda bir sorun olduğunu bize söylediler. Çatı onarılarak yapılabilirdi sonra herhalde daha mı zor diye düşündüler, yeniden yapmak için yıkma kararı vermişler. Dışarıdan bakıldığında bir şey gözükmüyordu. Yeniden yapılmasının daha kolay ve ucuz olacağını söylediler. Orta hasarılı normal konutları bile yıkılmasını isteniyor. Depremle ilgili bir sarsıntı olduktan sonra o binayla ilgili sıkıntı olabileceğini düşünüp orta hasarlı binaları da yıkma yönünde bir eğilim var. Ama ben hasar raporunu bilmiyorum, nasıl bir rapor verdiklerini. "

Öte yandan Gaziantep Nurdağı’nda yaptığı birçok bina yıkılan ve ardından tutuklanan Nurdağı Belediyesi AKP’li Meclis üyesi ve imar komisyonu üyesi Yunus Kaya’nın kamudan 11 yılda 189 ihale aldığı ortaya çıkmıştı.

Nurdağı Belediyesi'nin AKP'li meclis üyesi olan Yunus Kaya, belediyenin imar komisyonunda görevliydi. Müteahhit Yunus Kaya nedeniyle AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar ile MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay arasında tartışma çıkmıştı. MHP'li Sermet Atay, Nurdağı'nda yıkılan binalarla ilgili olarak yaptığı paylaşımda isim vermeden Şamil Tayyar'ı işaret ederek, “Her olayı takip edip, tweet atan şehrimizin ünlü siyasetçisi, Nurdağı'nda en fazla ölüme sebebiyet veren müteahhit siyasetçiyi takip etsene. Bu konuda senden tweet bekliyoruz. Korkma zaten emniyet, adliye gereğini yapacak. Ucu nereye giderse gitsin devlet hesap soracak. Hadi bekliyorum" paylaşımında bulunmuştu.

Atay için çeşitli yasadışı bağlantı iddialarında bulunan Tayyar ise MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'ın müteahhit Yunus Kaya'nın hamisi olduğunu öne sürmüştü.

(Kısa Dalga)

Gündem