Çatlakları sıva ile kapatılan projenin sahibine 810 milyonluk ihale verildi, kızı AKP’den aday oldu

Çatlakları sıva ile kapatılan projenin sahibine 810 milyonluk ihale verildi, kızı AKP’den aday oldu
Depremden sonra, yeni yaptığı binalardaki çatlakları sıva ile kapatan firmanın sahibi 810 milyon liralık TOKİ deprem konutu ihalesini kazandı. Şirket sahibinin kızı ise dün AKP’den aday adayı oldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden bir gün sonra yeni yapılmakta olan binaların dış cephesinde oluşan çatlakların sıva ile kapatıldığı projenin sahibi olan Dizmanlar Group'a TOKİ projesi verildiği ortaya çıktı.

Adanalı Dizmanlar Group tarından Yüreğir ilçesinde inşa edilen 208 daireli ‘Başka Yüreğir’ isimli projedeki binaların, depremden bir gün sonra çatlakların kapatılırken çekilen görüntüleri tartılma yaratırken, proje sahibi grup ile ilgili iki gelişme yaşandı.

Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, TOKİ’nin düzenlediği deprem konutları ihalelerinden biri, Dizmanlar Group’a verildi. Adana Sarıçam’da 590 konut inşa edecek olan grup 809 milyon 550 bin liralık en düşük teklifin sahibi oldu. 270 gün içinde söz konusu konutları inşa edecek gruba bağlı Aydın İnşaat Taahhüt ve Dizmanlar Gayrimenkul Yatırım AŞ ortaklığı ihaleyi üstlenen taraf oldu.

Şirket ile 27 Şubat’ta sözleşme imzalanması sonrası dikkat çeken bir diğer gelişme daha yaşandı. Dizmanlar Group’un sahibi Nihat Dizman’ın avukat kızı Hazal Dizman, AKP’den aday adayı oldu.

Avukat Dizman’ın dün yaptığı aday adaylık başvurusunu AKP Yüreğir İlçe Başkanı Necip Fazıl Cengil “Sayın Hazal Dizman’ın nazik ziyaretleri için teşekkür eder, milletvekili aday adaylığının hayırlı olmasını dilerim” sözleri ile duyurdu. Avukat Dizman, AKP Kadın Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. (Kısa Dalga)

Gündem