Çavuşoğlu'ndan kriz yaratan "oturma düzeni" açıklaması: "AB tarafının talepleri karşılanmıştır"

Çavuşoğlu'ndan kriz yaratan "oturma düzeni" açıklaması:  "AB tarafının talepleri karşılanmıştır"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB heyetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sırasında yaşanan oturma düzeni krizine ilişkin "Görüşmede uygulanan protokolde AB tarafının talepleri ve telkinleri karşılanmıştır" dedi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kuveyt Dışişleri Bakanı ve Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Dr. Ahmed Nasır El-Muhammed El-Sabah ile bir araya geldi. Basın toplantısında AB heyetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sırasında yaşanan oturma düzeni krizine değinen Çavuşoğlu şunları söyledi:

"
Protokol konusuna gelecek olursak... Çok haksız ithamlar da var. Türkiye köklü bir devlettir, Türkiye ilk defa bir misafir ağırlamıyor. 

Türkiye'de yapılan görüşmelerde uyguladığı protokol Türk misafirperverliğiyle uygulanır. Bu ziyarette de böyle oldu. Cumhurbaşkanımızın makamında yapılan görüşmede uygulanan protokolde AB tarafının talepleri karşılanmıştır, talepleri doğrultusunda oturma düzeni planlanmıştır, nokta... Türkiye ithamları olmasaydı bu kadar net açıklamayacaktık.

Protokol birimlerimiz önceden bir araya geldi ve onların telkinleri ve talepleri karşılanmıştır."

Gündem