Çavuşoğlu'ndan Miçotakis'e: Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz

Çavuşoğlu'ndan Miçotakis'e: Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine "Gece geleceğini söyleyenleri biz gün ışığında bekliyoruz" yanıtını veren Kiryakos Miçotakis'e tepki gösterdi: Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in "Gece geleceğini söyleyenleri biz gün ışığında bekliyoruz" sözleri hakkında "Biz, o sözlere cevap vermeye bile gerek duymuyoruz. Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz" dedi.

İsrail'e büyükelçi atamasına ilişkin de konuşan Çavuşoğlu "Yeni büyükelçiler kararname taslağı hazır. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Kapsamlı bir kararname olacak" dedi.

ABD ile F-16 görüşmeleri konusunda Çavuşoğlu "Siyasi ve teknik düzeyde bir sorun yok" ifadelerini kullanırken Finlandiya ile İsveç'in NATO sürecine yönelik "Somut adım atmazlarsa Meclis'te onaylamayız" ifadelerini kullandı.

Son olarak Ermenistan-Azerbaycan çatışmasına yönelik konuşan Çavuşoğlu "Azerbaycan'da yaşananlar canımızı sıktı. Ermenistan'ın provokasyonları sonlandırması gerekiyor" dedi.

İNGİLTERE KRALİÇESİ ELİZABETH'İN CENAZESİNE ÇAVUŞOĞLU GİDECEK

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 19 Eylül'de düzenlenecek cenaze töreninde de Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun temsil edeceği açıklandı.

Gündem